TUGA U CRNOJ GORI

Cure novi detalji tragedije: Ovo su tinejdžeri koji su autom sletjeli u rijeku i poginuli, bili su rođaci

Stanovnici mjesta Rožaje upozoravaju da je ta dionica ceste poznata kao opasna, no da od nadležnih nitko ništa ne poduzima

Mladići su poginuli nakon što su autom sletjeli u rijeku Ibar

 Društvene mreže

U strašnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Crnoj Gori na cesti Rožaje - Bać, poginula su tri mladića od 16 godina, dok je 17-godišnjak prebačen u bolnicu s teškim tjelesnim ozljedama, pišu tamošnji mediji.

Da tragedija bude veća, poginuli mladići su prvi rođaci - bratići, odnosno djeca dvojice braće.

Policija je izvijestila da su poginuli A.M. (16), S.M. (16) i I.D. (16), a teško je ozlijeđen F.D. (17).

Nesreća se dogodila u petak oko 22:30 kad je automobil u kojem su mladići bili, sletio u rijeku Ibar.

Trojica su na mjestu izgubila život, a četvrti je teško ozlijeđen i hitno prebačen u Opću bolnicu Berane.

Svi mladići su iz Rožaje, a malo mjesto na istoku Crne Gore danas je zavijeno u crno.

Kako su rekli mještani, tinejdžeri su se kobne večeri sreli u jednom kafiću u Rožajama i sjeli popiti piće, smijali su se i družili. U jednom trenutku, Audijem su krenuli kući u selo pored Rožaja.

Međutim, kada su bili u blizini svojih domova, jedan od poginulih dobio je navodno poziv od majke koja ga je zamolila da se vrati do grada kako bi joj kupio neke namirnice, kaže mještanin Rožaja i dodaje da su se mladići zatim vratili do grada.

‘Mladići su se vraćali do trgovine i poginuli. A. M. je, navodno zbog poledice, izgubio kontrolu nad vozilom i sletjeli su u rijeku Ibar.‘

Na društvenim mrežama stanovnici se opraštaju od svojih mladih sumještana.

Jedna je žena rekla kako je, čim je čula sirenu, odmah znala da se dogodilo veliko zlo. Također je upozorila da je ta dionica ceste poznata kao opasna, no da od nadležnih nitko ništa ne poduzima.

‘Rožaje nije New York i nismo navikli slušati sirene svake minute, ali mene je ova sirena večeras probudila. Ne znam je li i vama kao i meni, obećavala neku tragediju, iako sam u dubini duše molila Boga, šta god da je, da bude sve u redu. Nažalost, nisam uspjela zaspati, čekajući na portalima da li će nešto objaviti. I na svu moju žalost i svih građana, ugašena su tri jako mlada života na dionici na kojoj su se bezbroj puta događale slične nesreće. Pa se pitam, koliko se života treba ugasiti, koliko se života treba žrtvovati i koliko majki treba zaplakati da bi netko od nadležnih uzeo posao u svoje ruke i napravio nešto po tom pitanju oko te dionice? Ili će kao i svako čudo i tragedija trajati tri dana i nikom ništa i čekati tko će sljedeći izgubiti život‘, napisala je.

Na službenoj Facebook stranici općine Rožaje objavljeno je da 18. i 19. veljače biti proglašeni Danom žalosti zbog tri mlada izgubljena života.

‘Srca svih građana Rožaja danas kucaju kao jedno. Dijelimo neizmjernu bol i duboko suosjećamo s obiteljima nastradalih mladića. Naša zajednica se suočila sa ogromnim gubitkom‘, kazao je načelnik općine Rahman Husović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 11:32