BILA JE ŠTREBERICA

Curi sve više detalja o moćnoj policajki s huliganskim sklonostima: ‘Ja sam za sve njih Einstein‘

Cijeli odjel za psihologiju šokiran je činjenicom da je njihova studentica postala dio vladajuće garniture
Dijana Hrkalović
 Instagram

Studenti i profesori Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu bili su zaprepašteni kada su na televiziji, na konferenciji tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića, prije nekoliko godina, ugledali kolegicu Dianu Hrkalović, i to u ulozi državne tajnice Ministarstva unutarnjih poslova.

Bivša srbijanska državna tajnica prošlog je tjedna uhićena zbog sumnji u veze s kriminalnim klanom Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja. Nju već mjesecima mediji odani predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću napadaju i prokazuju kao pomagačicu ili osobu povezanu s kriminalnim klanom.

Kako se jedna od najboljih studentica u generaciji, o kojoj su svi imali dojam mirne, tihe i nenametljive osobe, odjednom pretvorila u policajku s huliganskim sklonostima, za mnoge je još uvijek misterij. Fakultetom i danas kruži priča da je, nakon TV premijere, Hrkalović pokušala nekim kolegama objasniti razloge svoje odluke da znanstveni rad zamijeni prljavim stranačkim poslovima i angažmanima.

Kako za portal Nova.rs otkriva dobro obaviješteni izvor s Filozofskog fakulteta, cijeli odjel za psihologiju šokiran je činjenicom da je njihova studentica postala dio vladajuće garniture, a posebno dojmom koji je ostavila u javnosti. Sve se to nije uklapalo u sliku koju su o njoj imali, što je samo po sebi dodatno paradoksalno, imajući u vidu da se radi o profesionalcima koji se bave psihologijom.

"Kad se jednom pojavila na fakultetu na nekim konzultacijama, neki kolege nisu mogli a da ju ne upitaju kako je došla u redove SNS-a i MUP-a, s obzirom da to ne odgovara njenom obrazovanju i stavu prema znanstvenom radu. Odgovorila je nešto u stilu: 'Nije me briga, ja sam tamo za sve njih Einstein, mogu im učiniti što god želim', na što su svi bili dodatno zapanjeni", rekao je izvor.

"Bila je štreber, nevjerojatno motivirana da bude najbolja. Njezino je ponašanje bilo gotovo vojno, nije baš odgovaralo onim ludim godinama, kad impulsi i emocije nadvladaju razum. Imala je svoj plan i držala ga se ”, kaže sugovornik Nove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:16