PROBIO MU PRSA

Čuvara paragvajskog predsjednika na dužnosti napao i ubio agresivni jelen kakav živi i na Brijunima

Nasilni jelen pripada porodici axis i inače je iz Indije, a u Paragvaj je dospio kao donacije predsjedničkoj rezidenciji

Jeleni aksis; ilustracija

 Ishara S. Kodikara/Afp/Profimedia

Jedan paragvajski vojni časnik preminuo je nakon što mu je jelen rogovima probio prsa i to dok je nesretni muškarac bio na dužnosti čuvanja predsjedničke rezidencije u glavnom gradu Asunciónu, piše Guardian.

Narednik Víctor Isasi Flecha (42) umro je u ponedjeljak od ubodnih rana koje mu je naijela životinja, stoji u priopćenju vojnih snaga te južnoameričke zemlje.

Nasilni jelen pripada porodici aksis i inače je iz Indije, a u Paragvaj je dospio kao donacije predsjedničkoj rezidenciji, kazao je ministar zaštite okoliša Frederick Bauer.

Glasnogovornik narednikove jedinice, Víctor Urdapilleta, kaže kako su nadzorne kamere snimile trenutak u kojem je Flecha prišao jelenu, a ovaj ga napao.

'Iz nepoznatih razloga prišao je području u kojem žive životinje i ondje je napadnut. Ovakav napad nije se nikad prije dogodio', kazao je Urdapilleta i dodao kako je narednik vjerojatno napravio neki pokret koji je preplašio životinju.

Nakon što je prebačen u bolnicu, Flecha je proglašen mrtvim. Urdapilleta kaže kako nema nikakvih zapisa o tome da su životinje iz predsjedničke rezidencije ikad ikoga napale, a ondje su živjeli i žive nojevi i poniji. Životinje žive u posebnom prostoru i nemaju kontakta s posjetiteljima rezidencije.

Inače, spomenimo i da jeleni aksis žive i na Brijunima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:41