TRAŽE SE KANDIDATI

Da, Sarah Palin može biti predsjednica SAD-a

Sarah Palin još uvijek nije najavila svoju kandidaturu, ali na tome radi
 AFP

WASHINGTON - Da, Sarah Palin bi apsolutno mogla biti izabrana za predsjednicu , rekao je Bobby Jindal, guverner Louisiane i jedan od uglednijih i utjecajnijih republikanaca (on je držao odgovor na prvo Obamino obraćanje naciji 2009. godine). “No, na njoj je da to iznese pred birače”, rekao je Jindal za televiziju Bloomberg.

Utjecaj Tea Partyja

Tako je priča o mogućoj kandidaturi bivše guvernerke Aljaske na izborima 2012. godine dobila još jedan snažan poticaj. Palin pak od trenutka kad su nju i Johna McCaina porazio par Barack Obama i Joe Biden radi na svojoj kandidaturi: objavila je knjigu, ima svoj reality show, kao voditeljica se pojavljuje na televiziji Fox. I, odmah je prigrlila aktiviste Tea Partyja i na neki način postala njihov zaštitni znak.

A neki od njihovih kandidata su iznenađujuće dobro prošli na ovogodišnjim izborima što znači da bi Palin mogla računati na njihovu snažnu podršku, što bi joj svakako donijelo značajan broj glasova. Ona je sama u nekoliko navrata istaknula kako razmišlja o kandidaturi, šaleći se rekla je i da će se kandidirati ako vidi da nema nikog boljeg od nje, ali još nije jasno i glasno rekla da kreće u utrku za nominaciju.

Nedavno je opet bila u žiži svih svjetskih medija kad je, tijekom krize na Korejskom poluotoku, izjavila kako “Amerika mora stajati uz svog saveznika Sjevernu Koreju”. Time je nastavila svoj niz gafova kada je riječ o vanjskoj politici (poput izjave da zna sve o ruskoj politici jer sa svoga prozora vidi Rusiju).

Glasnoća i sadržaj

No, izbore u Americi donose domaće teme, a Palin se nada na valu nezadovoljstva javnosti Obamom izgraditi svoju kampanju.

Ipak, njezina glasnoća i sadržaj poruka su obrnuto proporcionalni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:05