ALEKSANDAR VUČIĆ

‘Da se nama dogodilo nešto poput onog u Zagrebu, mi bismo tu letjelicu oborili za 5 minuta‘

-Imamo dežurne MiG-ove i sustave protuzračne obrane. Na to sam ponosan- kazao je Vučić
 Oliver Bunic/AFP

Tijekom predizbornog skupa održanog u Titelu, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se i na pad letjelice u Zagrebu

- Vidim da opet pričaju kako trebamo biti dio NATO-a. Ja mislim da to ne treba biti tako. Mi imamo našu vojsku, i čuvat ćemo sami svoju zemlju i svoje nebo. Ja sam dobio uvjerenje iz vojnog vrha da bi nama bilo potrebno samo pet minuta da oborimo letjelicu, da nam se dogodilo ono što se zbilo u Zagrebu. Zato što danas imamo čime to učiniti. Imamo dežurne MiG-ove i sustave protuzračne obrane. Na to sam ponosan, i to je vaša zasluga - poručio je Vučić okupljenom mnoštvu.

U sklopu svoje predizborne turneji Vučić je još posjetio i Kaću, Bačku Palanku, Kucuru i Čurungu. U govoru u Kaću, Vučić je suptilno iznio i svoj stav o ratu u Ukrajini.

- Kać je jedno divno mjesto, imate ljude koji se bore za Kać i zato je i napredovao, a mnogo toga moramo još napraviti. A da bismo to postigli, moramo sačuvati mir i stabilnost, moramo se ponašati domaćinski. Mi se moramo skloniti s radara velikih sila i voditi računa o nama i našoj djeci - kazao je srpski predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:44