MICHAEL GOVE

'DA, ŠMRKAO SAM KOKAIN, DUBOKO ŽALIM ZBOG TOGA' Jedan od najozbiljnijih kandidata za novog britanskog premijera šokirao priznanjem: 'Bio sam mlad...'

 
 Peter Nicholls / REUTERS

Kandidat za lidera Torijevaca Michael Gove šokirao je britansku javnost priznanjem da je prije dvadeset godina konzumirao kokain. Kako je ispričao novinarima, kokain je uzimao tijekom različitih druženja u vrijeme dok je radio kao novinar. Aktualni ministar zaštite okoliša smatra da to ne bi trebala biti zapreka njegovim nastojanjima da postane premijer Velike Britanije.

Kako navodi BBC, Gove je jedan od jedanaest konzervativaca koji su izrazili spremnost zamijeniti Theresu May na čelu stranke, koja se povlači zbog propasti njezinih nastaojanja da uz sporazum izvede Ujedinjeno Kraljevstvo iz EU.

Gove pritom nije jedini koji je priznao konzumiranje opojnih sredstava - ministar međunarodnog razvoja Rory Stewart već se javno pokajao zbog pušenja opijuma na vjenčanju u Iranu prije 15 godina, dok je Jeremy Hunt priznao zlouporabu kanabisa tijekom putovanja u Indiju.

Britain's Secretary of State for Environment, Food and Rural Affairs Michael Gove listens as Swedish environmental activist Greta Thunberg gives a speech at the House of Commons as a guest of Caroline Lucas, in London, Britain April 23, 2019. REUTERS/Toby Melville - RC1BB62C9830
Toby Melville / REUTERS

- Uzimao sam kokain u različitim prilikama, na druženjima još prije dvadeset godina. U to vrijeme bio sam mladi novinar. Bila je to pogreška. Kada se osvrnem iza sebe želim da to nisam radio. Svi političari imaju život prije politike, a dok sam radio kao novinar nisam ni slutio da ću ući u politiku. Osobno sam vidio što droga čini ljudima i zato duboko žalim zbog odluka koje sam tada donio - rekao je u iskrenom obraćanju Gove.

Simon Walters, pomoćnik urednika Daily Maila, lista koji je objavio Goveovo priznanje, rekao je da bi priča mogla promijeniti odnos snaga u borbi za lidera Torijevaca.

- U Londonu možda nitko neće previše razmišljati o ovom, no u ruralnijim dijelovima zemlje, gdje su članovi stranke konzervativniji, to bi moglo imati ulogu. Mislim da Goveu treba odati priznanje zbog iskrenosti - rekao je Walters za BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 02:07