SPAŠENI MALIŠAN

Da vam se slomi srce: Pogledajte kako u australskom ZOO-u tješe usamljenog pingvina Pierrea

‘Vjerojatno ne razumije da je i Pingu pingvin, već samo reagira na boje i pokrete. Ali iz njegovog ponašanja znamo da mu se sviđa‘
Pingvin Pierre
 Prtsc/Twitter

Jedan maleni pingvin iz zoološkog vrta u Perthu u Australiji gleda na tabletu animirani film Pingu kako se ne bi osjećao tako usamljeno, piše BBC.

Pingvin imena Pierre pronađen je ozlijeđen na plaži na jugozapadu zemlje. Pripada ugroženoj vrsti sjevernih rockhopper pingvina, jedinih koji žive na području tog kontinenta.

Pierre je odveden u sklonište za pingvine gdje se uspješno oporavlja, no njegovi njegovatelji bili su zabrinuti da će biti usamljen pa su mu počeli pokazivati snimke drugih pingvina na tabletu.

'Pierre bi sada već trebao biti u Indijskom oceanu ili u moru u blizini Antarktike', rekla je njegova čuvarica Danielle Henry.

'On uopće ne bi trebao biti ovdje i nije bio baš najboljeg zdravlja kad je došao k nama.'

Perje ovih pingvina obično ispada jednom godišnje te im naraste novo. No kod Pierrea se to trenutno uopće ne događa.

To znači da Pierre nema svoju vodootpornu zaštitu što je veliki problem.

'Mislimo da je riječ o vrlo mladoj ptici, nema niti godinu dana. Zbog nekog razloga, otpala mu je samo polovica perja i onda je taj proces stao. Zbog toga Pierre ne može plivati i loviti ribu pa mu mi moramo pomoći', kaže Danielle.

Što se crtića tiče, Danielle kaže da Pierre jako voli gledati Pingua.

'No vjerojatno ne razumije da je i Pingu pingvin, već samo reagira na boje i pokrete. Ali iz njegovog ponašanja znamo da mu se sviđa. Glasno viče u znak odbravanja i jako nam je važno da to čini.'

Plan je Pierrea svakako vratiti u divljinu, no za to treba pričekati da mu se perje izmijeni barem dva do tri puta.

'U međuvremenu, nadamo se da ćemo ga uspjeti prebaciti u drugi zoološko vrt gdje ima još rockhopper pingvina', kaže Danielle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:16