IZBORNI KRAH

Dačić ponudio ostavku nakon fijaska na izborima: ‘Potrebno je naći novog lidera SPS-a‘

Rekao i kako je njegova stranka spremna nastaviti svoju koaliciju sa SNS-om, ako ih oni žele

Ivica Dačić

 Cropix/Cropix

Ivica Dačić, predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS), kazao je kako ni on, a ni njegova stranka nisu zadovoljni postignutim rezultatom na izborima. Smatra kako je vrijeme da ode s čelnog mjesta u stranci.

- Što se nas tiče, ovaj rezultat je nezadovoljavajuć. Razgovarat ću s kolegama kako bi donijeli odluku što je najbolje za stranku u narednom periodu. Moje mišljenje je da je potrebno naći novog lidera SPS-a - rekao je Dačić.

Kazao je kako nije u mogućnosti odgovoriti na sva pitanja "bez prisustva drugova iz partije". Kaže i da je sigurno kako bi, da nema kolega, već danas donio određene političke odluke.

Dodao je i da treba napraviti analizu poraza.

- Spreman sam da otvoreno kao stranka razgovaramo o novima kadrovskim rješenjima, dodao je Dačić.

Čestitao je SNS-u na "uvjerljivoj pobjedi".

Dačić je rekao i kako je njegova stranka spremna nastaviti svoju koaliciju sa SNS-om na svim razinama, ako oni na to pristanu.

Ivica Dačić od nekih analitičara okarakteriziran je kao gubitnik izbora budući da je njegova parola “Premijer Srbije” alijenirala dio birača. Vjerovalo se kako SPS ima stabilno biračko tijelo, no na ovim izborima stranka je dobila povjerenje manje od 7 posto glasača. Na izborima 2020. za njih je glasalo 10,37 posto birača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:31