GOLIŠAVA VODITELJICA

'DAČIĆU SMO NAPRAVILI USLUGU! SAD CIJELI SVIJETA ZNA ZA NJEGA' Ispovijest producenta emisije u kojoj su ismijali srpskog premijera

Goran Marković, producent ‘Nemoguće misije’, koji je srpskom političaru servirao voditeljicu bez gaćica
 YouTube

Kao bivši beogradski TV snimatelj, koji je ispekao zanat radeći 90-ih za strane TV kuće, Goran Marković se u posljednjih desetak godina okušao kao privatni producent. Jedan od njegovih projekata je emisija skrivene kamere “Nemoguća misija” koja se od 2006. emitirala na TV Pinku, a od rujna se može vidjeti na internetskoj stranici “Nemoguće misije”. Njihova snimka srpskog premijera Ivice Dačića s voditeljicom bez donjeg rublja ovaj je tjedan obišla svijet. S Markovićem smo razgovarali telefonom nekoliko sati nakon što je Dačić zabranio emitiranje emisije.

Tri zabranjene emisije

Je li vam ovo prva zabranjena emisija?

- Dosad su zabranjene tri: jedna s poznatom novinarkom Brankicom Stanković, autoricom emisije ‘Insajder’ s B92, druga s pjevačem Harijem Mata Harijem i treća s Isidorom Bjelicom. U skorije vrijeme to se ne događa, pažljivo pregledamo emisiju i sudionici je redom odobre.

Što, najprije se izrugate ljudima, a onda ih pitate za dozvolu?

- ‘Nemoguća misija’ se nikad ne ruga ljudima, nego ih stavlja u situacije kakve se događaju u životu. Svašta sam priređivao. Borisu Novkoviću smo izveli da je autom udario čovjeka i ubio ga, sutradan mu je došao na sprovod. Kad je shvatio da to nije istina, bio je oduševljen! Mi ne ismijavamo ljude, nego na ovaj način kritiziramo društvene anomalije. Je li moguće premijera dovesti u situaciju da prekoputa njega sjedi voditeljica koja se nije adekvatno obukla? Ja sam dokazao da je moguće! To nije izrugivanje, to bi se moglo dogoditi i vašem premijeru ako dođemo u Hrvatsku na mjesec dana.

Mislite? Naš premijer nije poznat po opuštenosti, malo je zakočen.

- Bez uvrede, mislim da bismo našli način da ga otkočimo. Zorana Živkovića ulovili smo brzo nakon što je prestao biti premijer. Sudjelovali su Milan Paroški i Nenad Čanak, to je bila dosta brutalna skrivena kamera...

VIDEO: 'SLUŽBE SU MORALE ZNATI DA ĆE VODITELJICA BITI BEZ GAĆICA' Srpski premijer o hit snimci

Dačić se nije ljutio

Ona kad Čanak vadi pištolj?

- Nije izvadio pištolj! Kad pogledate snimku, pištolja nema. No, Kurir je napisao da je izvadio pištolj i svi su to poslije prenosili. U Europi i svijetu za to bi puno platili.

Kad zeznete premijera, smijeh se pretvara u politički problem.

- Dačić je rekao da se ne ljuti. No, poslije su se javili njegovi savjetnici s tumačenjem da je to ruglo za Srbiju, sramota za premijera. Međutim, dopustite da vam postavim pitanje: zna li trenutno itko u svijetu kako se zove premijer Hrvatske? Evo, ja ne znam. Ali ne znam tko sad u Europi ne zna kako se zove premijer Srbije! Mislim da je samo Berlusconi bio poznatiji. Za Dačića je to plus: ne postoji nitko iz naše generacije tko nije gledao ‘Sirove strasti’ sa Sharon Stone, Michael Douglas nije bolje reagirao u toj situaciji od premijera. Barem na Balkanu, premijer je dobio dosta poena.

Niste rekli kako ste došli do premijera?

- To je moja poslovna tajna jer ako bih vam otkrio, možda bi netko drugi lako došao do njega, pa bi ga tako zaista ugrozio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:32