ŠOKANTNA ISPOVIJEST

‘Dala sam svoje jednogodišnje dijete na posvajanje. Smatraju me čudovištem, ali ne znaju moju istinu...‘

Kad je počela razmišljati o tome da dijete da na posvojenje, obitelj i prijatelji počeli su je gledati kao da je čudovište

Ilustracija

 Lubo Ivanko/Panthermedia/Profimedia/Lubo Ivanko/panthermedia/profimedia

Majka je vlastito dijete dala na posvajanje, a sad tvrdi kako joj je to bila najbolja odluka u životu. Njena je majka smatra čudovištem zbog toga što je napravila, no ona se ne kaje. Objasnila je kako je zatrudnjela kad je mijenjala kontracepciju i prvotno htjela pobaciti, ali su je partner i prijatelji uvjerili u suprotno, piše The Mirror.

- Kad sam ostala trudna, jedino što sam htjela je bilo pobaciti. Nikad nisam htjela biti majka. Koristili smo kondome tijekom perioda kad sam čekala na zamjenu implantata za kontracepciju, dio mene sad se pita je li ih on nekako sabotirao, napisala je majka na Redditu.

- Uvijek sam mislila da imamo isti stav o djeci, ali je bio toliko sretan kad sam mu rekla. Bio je užasnut što sam razmišljala o pobačaju i odlučio vijest podijeliti s obitelji i prijateljima. To je bio najbolji način da u meni pobude osjećaj krivnje, piše u nastavku objave.

Prepuštena sama sebi

Uvjeravala se da će sve biti dobro jer će partner biti uz nju na svakom koraku, ali ni to nije pošlo po planu. Mjesec dana prije rođenja njihova sina, on je nestao iz njenog života. Čitala je životne priče mama koje su govorile kako im je drago što nisu pobacile te da svoje dijete vole više od svega. Uvjerila se da će i njoj biti tako.

- Najveća pogreška u mom životu. Otišao je mjesec dana prije poroda i nije postojao način da ga kontaktiram. Bila sam prepuštena sama sebi, za abortus je bilo prekasno, jednostavno sam propustila priliku da budem slobodna. To mi je ukrao, piše u objavi.

Kad je počela razmišljati o tome da dijete da na posvojenje, obitelj i prijatelji počeli su je gledati kao da je čudovište.

- Napravila sam drugu najveću glupost, ponovno sam popustila i zadržala dijete. Nikad nisam doživjela onu bujicu ljubavi i emocija o kojima ljudi pričaju, čak mi je bilo odbojno dojiti ga. Govorili su mi da pričekam šest mjeseci, da ponekad treba malo vremena da se razviju osjećaju te ću ga voljeti više od svega, tvrdi majka.

To se nikad nije dogodilo. Bila je jadnija nego ikad, govorili su joj da pati od postporođajne depresije pa se zadužila kako bi mogla platiti liječnike, lijekove i terapije. Ništa od toga nije pomoglo, zatim je dobila savjet da se strpi godinu da i da je normalno biti nesretan.

Napokon slobodna

- Nisam htjela prihvatiti da je normalno što mi se ne sviđa vlastito dijete. Cijelo sam djetinjstvo glumila kako se osjećam, a isto sam radila i tad. Majka mi je bila nevjerojatno okrutna dok sam odrastala i nisam to htjela prenijeti svom djetetu bez obzira na to koliko sam apatije prema njemu osjećala, napisala je.

Ubrzo nakon prvog rođendana, odlučila je sina dati na posvajanje. Bilo je potrebno šest mjeseci da se dovrši proces te je s 18 mjeseci dječak smješten u drugu obitelj.

- Bilo je to prvi put da sam se osjećala slobodnom nakon toliko vremena. Plakala sam koliko sam bila sretna, ali za sve prijatelje i obitelj morala sam tugovati. Ne bih mogla podnijeti njihovo zlostavljanje kad bi znali kako se stvarno osjećam. Muka mi je od pretvaranja i toga da me opisuju kao tužnu premladu mamu koja se morala odreći svoje bebe jer društvo ne može prihvatiti da neke žene doista ne žele biti roditelji, stoji u objavi.

Zaključila je rečenicom da nikad nije trebala sumnjati u sebe i svoju odluku. U komentarima je primila podršku brojnih žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:36