DOBRE VIJESTI IZ LJUBLJANE

'DANAS JE SRETAN DAN ZA HRVATSKU I SLOVENIJU' Slovenski Odbor za vanjsku politiku jednoglasan o ratifikaciji hrvatskog ugovora s Unijom

Zagreb. 190312.Banski dvori.Hrvatska vlada. Hrvatski premjer Zoran Milanovic primio je ministra vanjskih poslova i potrpredsjednika slovenske vlade Karla Erjavca.Na fotografiji: Karl Erjavec se upisuje u Zlatnu knjigu.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Na Odboru za vanjsku politiku slovenskog parlamenta je počeo proces ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora s EU-om. S 15 glasova za i niti jednim protiv, Odbor je prihvatio zakon o ratifikaciji ugovora te ga uputio na odlučivanje na plenarnu sjednicu, javlja RTL.

Na sjednici Odbora je i ministar vanjskih poslova Karl Erjavec. U raspravi je rekao da je jako sretan što započinju proces ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora, što je bio jedan od strateških ciljeva Slovenije.

- Danas je sretan dan za Hrvatsku i Sloveniju. Započinjemo novo poglavlje u odnosima dvije zemlje, rekao je Erjavec.

Na istom su tragu govorili i članovi Odbora, čestitajući premijerima i svima koji su sudjelovali u pregovorima i dogovorima. Hrvatskoj su, osim ulaska u Uniju 1. srpnja, zaželjeli i što skoriji ulazak u schengenski prostor.

Slovenska vlada potvrdila je ugovor još prošlog tjedna, a za njegovu ratifikaciju u Državnom zboru potrebna je i dvotrećinska većina glasova od ukupno 90 zastupnika. Najavljivano je da će ugovor biti ratificiran do kraja ožujka, što je i potvrđeno na sjednici Odbora, javlja RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:28