SAMOZATAJNI JUNAK

DANSKOG PRINCA (10) ODNIJELO MORE NA PLAŽI KOJU ZOVU 'TIHI UBOJICA' Spasio ga skromni mladić, kad su mu rekli tko je dječak, samo je dobacio: Aha, ok

 Foto: Wikipedia i Facebook

Australskom čuvaru plaže danska je kraljevska obitelj uputila poruku zahvale zato što je spasio danskog kraljevića, 10-godišnjeg Christiana, kojega je na popularnoj australskoj plaži snažna struja povukla u valove.

Spasilac Nick Malcolm primijetio je dječaka kojeg vuče struja i požurio ga spasiti, pritom potpuno nesvjestan činjenice da se radi o danskom prestolonasljedniku.

Nick je tako doveslao natrag na obalu s preplašenim Christianom gdje su ih dočekali dječakovi roditelji, princ Frederic i princeza Mary, inače rođena Australka.

Frederic je zahvalio spasiocu Nicku, na što je ovaj samo odgovorio 'Ok' i odmah se vratio natrag na dužnost.

Nakon tog događaja, Nick je proglašen herojem i počeli su ga opsjedati mediji, no unatoč svemu, on odbija komentirati slučaj.

Warren Young, šef spasilačke službe Gold Coasta, rekao je da je princ Christian dobar plivač i da se nije uspaničio kad ga je snažna struja povukla u stranu. Također, plivao je na području koje se nadzire i koje je označeno zastavicama.

'Struja je bila dosta jaka i Nick je do dječaka trebao veslati kojih desetak metara. Kad je došao do njega, pitao ga je treba li mu pomoć da se vrati do obale. Ondje su ih dočekali dječakovi roditelji koji su mu zahvalili. Tek kad je sve bilo gotovo, netko je Nicku rekao da je to danska kraljevska obitelj, na što je Nick opet samo rekao: 'Aha, ok.'

Inače, ta australska plaža poznata je po snažnoj struji zbog koje pogiba znatan broj ljudi, pa je nazvana 'tihi ubojica'. Ondje godišnje strada oko 20 ljudi, što je daleko veći broj nego što ih pogine od napada morskih pasa.

Kraljevska obitelj - princ Frederic, princeza Mary, 10-godišnji Christian i njegovo troje mlađe braće i sestara – u Australiji provode godišnji odmor. Planiraju još posjetiti Tasmaniju gdje živi Maryna obitelj.

Hrabri spasilac Nick odmah se vratio natrag na posao, no i dalje ne želi davati izjave.

Oni koji ga poznaju kažu da je on naprosto takav i da ne voli pažnju. Jednostavno radi ono što voli i u čemu je dobar i ovom događaju ne pridaje previše pažnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 07:50