MANIJAK S VOLGE

‘Davitelj bakica‘ raspao se tijekom ispitivanja: ‘Ni sam ne znam koliko sam ih ubio...‘

Ruski vodoinstalater optužen je da je tijekom dvije godine svog krvavoh pohoda usmrtio najmanje 32 starije žene

Radik Tagirov

 Profimedia

Ruski vodoinstalater Radik Tagirov optužen je za ubojstvo najmanje 32 starije žene u periodu od dvije godine.

Kako javlja Daily Mail, 39-godišnji je muškarac, prozvan "daviteljem starica", žene ubijao tijekom svog dvogodišnjeg krvavog pohoda. Jezive zločine počinio je na širokom području istočno od Moskve. Najviše ubojstava, njih jedanaest, dogodilo se u Kazanu.

image

Radik Tagirov

Not Supplied/East2west News/Profimedia

Objavljeni su i detalji stravičnih zločina muškarca kojeg su prozvali i "manijak s Volge". Riječ je o ocu dvoje djece koji se pretvarao da je socijalni radnik. Došao bi na kućna vrata starica te se pretvarao da im želi pomoći. One bi ga pustile u kuću, a on bi ih odmah napao. Često ih je davio golim rukama ili gušio odjećom, nakon čega bi im ukrao ušteđevinu. Istražiteljima je priznao svoj zločin.

- Udavio sam ih rukama, zahvatio bih ih sa stražnje strane. Držao sam ih dok nisu pale - rekao je.

Ova ubojstva dogodila su se od 2011. do 2013., a žrtve su bile u dobi od 75 do 91 godine. No, istražitelji još provjeravaju mogućnost da ima više žrtava. Ubojica je godinama bježao policiji i pritvoren je nakon više od deset tisuća usporednih genetskih analiza koje su otkrile njegov genotip u policijskim bazama podataka.

image

Radik Tagirov

Not Supplied/East2west News/Profimedia

Plakao je dok je priznavao svoje zločine, rekli su iz policije, javlja Daily Mail.

Dodao je kako ne zna koliko starica je ubio, no forenzičari su ga doveli u vezu s najmanje 32 ubojstva. Iako se u ranijim izvještajima tvrdilo da su neke žrtve silovane, optužen je samo za ubojstva. Analize bioloških tragova s mjesta događaja potvrdile su da je samo jedna osoba počinila ova stravična djela, potvrdila je glasnogovornica Tužiteljstva Svetlana Petrenko.

image

Radik Tagirov

Alexei Nasyrov/Tass/Profimedia

Glasnogovornica ruskog Ministarstva unutarnjih poslova Irina Volk rekla je kako su policija, kao i časnici FSB-a, bili uključeni u ovu istragu.

- Predstavljao se kao državni dužnosnik pa su ga starice primale u stan. Nakon toga bi ih ubio, ukrao sve dragocjenosti i novac te bi pobjegao - objasnila je ubojičin modus operandi Irina Volk. Dodala je da je muškarac, otprije poznat policiji, pritom imao vrlo uvjerljiv pristup te je lako stjecao povjerenje starijih osoba. Osim u njegovom rodnom Kazanu, zločine je činio u Bashkortostanu, Chuvashii, Udmurtii, Mari Elu, Perme, Samari, Saratovu, Nizhny Novgorodu, Chelyabinsku, Ivanovu, Kirovu i Moskvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2022 21:16