UBILI 'ALCO-ANGIE'

ĐAVOLJA DJECA IDU NA DOŽIVOTNU ROBIJU Curice satima mrcvarile ženu lopatom i štapom, mučki je ubile pa sa smiješkom slikale selfieje

 Printscreen: YouTube

Dvije petnaestogodišnjakinje iz Velike Britanije, koje su proglašene krivima za okrutno ubojstvo 39-godišnje ovisnice o alkoholu, koju su mrcvarile pet sati, osuđene su u četvrtak na doživotni zatvor bez prava na ublažavanje kazne tijekom 15 godina.

Dvije djevojke, čiji identitet nije otkriven, imale su 13 i 14 godina kada su u prosincu 2014. napale Angelu Wrightson u njezinu domu u Hartlepoolu, na sjeveroistoku Engleske.

Žrtvu, koju su susjedi zvali "alco Angie", umlatile su lopatom, televizorom, stolićem i štapom u koji su bili zabijeni čavli. Žrtva je imala više od 100 ozljeda, od čega 80 na licu.

Tijekom višesatnog mučenja Angele Wrightson, djevojke su se nasmiješene fotografirale i zatim objavile fotografije na društvenim mrežama.

"U našem društvo je teško zamisliti da su dvije tako mlade djevojke sposobne za takvo nasilje", rekao je Gerry Wareham iz kraljevskog tužiteljstva (CPS), nakon suđenja na sudu u Leedsu, nazivajući napad "barbarskim".

"S obzirom na težinu napada na gospođicu Wrightson, moglo se očekivati da će djevojke izraziti žaljenje zbog njezine smrti. Naprotiv, one su se smijale i šalile pozirajući za 'selfi'", koji su objavile na Snapchatu, obrazložio je.

Djevojke su više puta posjetile Wrightson od koje su dobivale alkohol i cigarete.

Ovo nisu najmlađe osobe u Engleskoj osuđene na doživotni zatvor. G. 1993. dvojica desetegodišnjaka su osuđena na istu kaznu za ubojstvo Jamesa Bulgera, dvogodišnjeg djeteta koje su u užasnim okolnostima ubili u Liverpoolu, na sjeverozapadu Engleske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:11