VAŽAN KORAK

Demokrati i republikanci zajedno predstavili nacrt zakona o oružju: ‘Ovaj tekst spasit će živote‘

Zastupnici su rekli da će vjerojatno prvo proceduralno glasovati o paketu u utorak navečer

Prosvjed protiv oružja, Ilustrativna fotografija

 Elsa Seignol/Hans Lucas Via Afp

Američki senatori, predstavnici obiju stranaka, predstavili su u utorak nacrt zakona o ograničavanju pristupa vatrenom oružju.

Ovaj tekst "koji podržavaju članovi obiju stranaka je korak naprijed i spasit će živote. Iako to nije sve što želimo, ovaj zakon je hitno potreban", rekao je Chuck Schumer, vođa demokrata u Senatu.

Zastupnici su rekli da će vjerojatno prvo proceduralno glasovati o paketu u utorak navečer, nakon što su premostili razlike u pitanjima koja uključuju pobačaj, zakone o crvenoj zastavi i obiteljsko nasilje.

"Vjerujem da ćemo ovog tjedna donijeti zakon koji će postati najznačajniji dio zakonodavstva protiv nasilja oružjem koje je Kongres usvojio u 30 godina. Ovo je napredak. I što je još važnije, to je dvostranački napredak", kazao je senator Chris Murphy, vodeći demokrat u pregovorima.

Schumerov republikanski kolega, vođa manjine Mitch McConnell, opisao je zakon kao "paket zdravog razuma" u izjavi u kojoj obećava vlastitu potporu.

Budući da je Senat od 100 mjesta ravnomjerno podijeljen, za usvajanje zakona trebat će potporu najmanje 10 republikanaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 01:34