‘TO JE LAŽ!‘

Dernek u plenarnoj sali parlamenta: Pobjedu nad Merkel slavili uz alkohol i prostitutke!

U plenarnoj sali parlamenta u saveznoj državi Mecklenburg-Zapadna Pomeranija
Ilustracija
 Felix Hörhager/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP/JENS BUTTNER/dpa-Zentralbild/dpa Picture-Alliance via AFP

Parlament njemačke savezne pokrajine Mecklenburg-Zapadna Pomeranija istražuje je li točno da je zastupnik krajnje desne Alternative za Njemačku (AfD) organizirao zabave u plenarnoj sali parlamenta, s puno alkohola i prostitutkama.

"Razjasnit ćemo ima li tu nečega", izjavio je glasnogovornik parlamenta, na pitanje je li točno da su u sjedištu parlamenta, smještenog u dvorcu u gradu Schwerinu, organizirane pijanke s prostitutkama.

Navodno se sporna zabava dogodila u rujnu, po nekim izvorima baš u noći nakon saveznih izbora 26. rujna. O tome je prvo pisao lokalni Schweriner Volkszeitung, a nakon toga je političar AfD-a Thomas Kerl optužio jednog od svojih kolega da je organizirao stvar. Kerl se pozvao pritom na jedno anonimno pismo i erotsku web stranicu, no dosad fotografije nisu procurile. Anonimnog pisma dokopale su se i novine: organizator veselog tuluma bi trebao biti jedan od lokalnih zastupnika AfD-a.

Desničari su imali što slaviti, na izbrima za Bundestag osvojili su 18 posto glasova i tako postali druga stranka u toj saveznoj državi na području bivše istočne Njemačke, nakon socijaldemokrata (29,1 posto) i ispred demokršćana, koji su zaostali sa 17,4 posto glasova. Nordkurier piše da su čuvari parlamenta svjedočili o pijankama koje se redovito održavaju u zastupničkim klubovima, a na te noćne zabave redovito se pozivaju oskudno odjevene djevojke. Zaštitari su preko video kamera pratili kako se muškarac u velikoj dvorani dvorca u Schwerinu, gdje se održavaju plenarne sjednice, "zabavljao s jednom ili drugom djevojkom".

Šef zastupničkog kluba AfD-a Nikolaus Kramer poručio je novinarima Spiegela preko glasnogovornika da su te optužbe kleveta i laž. On je za laganje optužio Thomasa Kerla, kojeg upravo izbacuju iz stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2022 03:01