'PALOVEC 2'

'DESET GODINA JE TO TRAJALO...' Policajci u obiteljskoj kući pronašli mrtvu ženu, ali pravi šok je uslijedio kada su zavirili u zamrzivač

 
 Ilustracija / Pat Canova / Alamy / Alamy / Profimedia

Američka policija vjeruje da je žena koja je čuvala suprugovo tijelo u zamrzivaču 10 godina to učinila kako bi u spomenutom razdoblju mogla koristiti njegovu veteransku mirovinu u ukupnom iznosu od 170.000 dolara, kao i ostale povlastice.

Glasnogovornica policije grada Tooele u saveznoj državi Utah za dpa je rekla kako je žena pronađena mrtva u svom stanu 22. studenoga. Susjedima je bilo neobično kad im ni nakon nekoliko dana nije otvarala vrata pa su pozvali policiju.

Policajci su se tijekom pregleda stana nemalo iznenadili kad su u zamrzivaču pronašli tijelo njezina supruga.

Gradske vlasti pretpostavljaju da je muškarac umro od posljedica bolesti između veljače i ožujka 2009., izjavila je glasnogovornica.

U ponedjeljak su istražitelji pronašli ovjereno pismo iz prosinca 2008. Vjeruju da ga je napisao preminuli muškarac. U njemu stoji da supruga nije odgovorna za njegovu smrt.

Čini se da je žena nastavila primati suprugovu mirovinu i nakon njegove smrti, a po procjeni policije sveukupna svota iznosila je oko 177.000 dolara.

Američki mediji izvijestili su da istražitelji pokušavaju utvrditi je li preminula žena čitavo vrijeme primala i socijalnu naknadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2023 03:00