BUKTI I U BIH

Desetine požara u Hercegovini, trojici vatrogasaca ukazana pomoć: Vatra guta šume, prijetila i kućama

Najteže stanje na požarištu je u mjestu Gornji Crnač pored Širokog Brijega gdje je zatražena pomoć helikoptera
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Trojici gasitelja iz Mostara ukazana je liječnička pomoć nakon gašenja desetina požara koji posljednjih dana haraju područjem Hercegovine i gutaju velike površine šume i niskoga raslinja, te ugrožavaju obiteljske kuće i gospodarske objekte.

Gaseći požar u mjestu Slipčićima kod Mostara jedan je gasitelj zadobio opekline prstiju, dok su se dvojica nagutali dima, izvijestili su u utorak iz Profesionalne vatrogasne postrojbe u Mostaru. Dodali su kako su gasitelji nakon liječničke pomoći pušteni kućama.

Najteže stanje na požarištu je u mjestu Gornji Crnač pored Širokog Brijega gdje je zatražena pomoć helikoptera. Izgorjela je velika površina šume, voćnjaka, a vatrena stihija prijetila je obiteljskim kućama koje su gasitelji uspjeli obraniti.

Na području Čapljine izgorjele su dvije štale, objekt za perad i dva voćnjaka, dok je na području Konjica gorio automobil te se zapalila šuma oko njega.

Na području Hercegovine u posljednja dva dana gasitelji sudjelovali u gašenju više od 60 požara, od kojih su pojedini još uvijek aktivni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2022 17:28