PRETEŠKE OZLJEDE

Devetogodišnji dječak deseta je žrtva koncerta Travisa Scotta: Stradao je u stampedu...

Ezra Blount je pretrpio teške traume na mozgu, jetrima i bubrezima, a preminuo je u nedjelju, kako su priopćili odvjetnici obitelji

Broj žrtava koncerta popeo se na deset

 Thomas Shea/AFP

Devetogodišnji dječak koji je stradao u stampedu tijekom velike gužve na koncertu repera Travisa Scotta na festivalu Astroworld u Houstonu, preminuo je u nedjelju, čime je broj poginulih na tragičnom koncertu prije deset dana porastao na 10.

Nesretni Ezra Blount je s očevih je ramena gledao nastup Travisa Scotta, kada je publika navalila naprijed prema pozornici.

Njegov otac, Treston Blount, borio se za zrak i izgubio svijest, kako je kasnije ispričao, a Ezra je pao na tlo te je pregažen.

Ezra je prevezen u bolnicu, gdje su ga liječnici stavili u medicinski induciranu kako bi ga održali na životu.

Pretrpio je teške traume na mozgu, jetrima i bubrezima, a preminuo je u nedjelju, kako stoji u priopćenju koje su objavili odvjetnici obitelji, prenosi Washington Post.

Devetogodišnjak je tako postao najmlađa osoba koja je preminula od ozljeda zadobivenih na festivalu.

"Obitelj Blount večeras tuguje zbog neshvatljivog gubitka svog dragocjenog mladog sina", rekli su u zajedničkoj izjavi odvjetnik Ben Crump i savjetnici Alex i Bob Hilliard i Paul Grinke.

"Ovo nije trebao biti rezultat odvođenja sina na koncert, na veselo slavlje. Ezrina smrt je apsolutno srceparajuća", naveli su.

image

Travis Scott

Suzanne Cordeiro/AFP

Crump zastupa obitelj u tužbi podnesenoj prošli tjedan na okružnom sudu u Harrisu i podignutoj protiv Scotta, njegove izdavačke kuće Cactus Jack, nacionalnog promotora Live Nation Entertainment, organizatora ScoreMore iz Teksasa i zaštitarske tvrtke angažirane za Astroworld Festival.

Vlasti su pokrenule kaznenu istragu o tome kako je došlo do komešanja i naleta gomile na koncertu. Dječak je bio među najmanje 25 osoba koje su hospitalizirane kada se masa iznenada pokrenula prema pozornici na kojoj je nastupao Scott.

Live Nation, nacionalni promotor, ranije je rekao kako pomaže vlastima u njihovoj istrazi da bi obožavatelji i njihove obitelji mogli "dobiti odgovore koje žele i zaslužuju".

Predstavnik Scotta i Cactus Jacka prošlog je tjedna odbio komentirati tužbu. Scott je na Twitteru ubrzo nakon koncerta rekao da je "razoren" onim što se dogodilo i obećao policiji svoju "potpunu potporu".

U intervjuu za ABC13 prošlog tjedna, dječakov otac je u suzama govorio o tome koliko je traumatično bilo vidjeti svog sina u takvom stanju, nakon onoga što je trebalo biti iskustvo njihova povezivanja.

“Nikako nisam spreman izgubiti svog dječaka", rekao je.

Osam osoba bilo je proglašeno mrtvima još u noći koncerta koji se pretvorio u tragediju, dok je deveta žrtva, Bharti Shahani, preminula u srijedu prošlog tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:56