NOVA KNJIGA OTKRIVA

DIANA ZVALA CAMILLU U GLUHO DOBA NOĆI 'Poslala sam ih da te ubiju. Pogledaj van... Vidiš li ih?'

 AFP

Britanska novinarka i jedna od najpoznatijih biografkinja kraljevske obitelji, Penny Junor, objavila je novu knjigu posvećenu princu Harryju. U njoj se posvetila unutarnjim patnjama koje su mučile mlađeg sina pokojne princeze Diane i princa Charlesa tijekom odrastanja.

U ekskluzivnom članku za Daily Mail, Junor je tako opisala što je sve princ Harry prolazio. Tu se u prvom redu osvrnula na nesretan brak njegovih roditelja, o kojem se pisalo svakodnevno, a na kraju je okončan razvodom.

Poseban odlomak spisateljica je posvetila princezi Diani, koja je 1997. stradala u prometnoj nesreći u Parizu.

Tako se osvrnula na njene patnje koje su počele s prvim danom stupanja u neželjeni brak s princem Charlesom, kojeg su kasnije pratile afere s Camillom Parker što je na kraju rezultiralo razvodom.

Princeza Diana je tijekom teških trenutaka svu utjehu pronalazila u djeci.

Tijekom tog vremena mediji su pisali o njenim zastrašujućim emocionalnim ispadima. Prema tvrdnjama Penny Junor, princeza Diana je smatrala kako se iz Buckingamske palača vodi kampanja protiv nje.

Suprotno tome, Junor piše kako je upravo njen bivši suprug, princ Charles dao jasne upute osoblju da ne pričaju ništa što bi se moglo loše odraziti na princezu jer će 'ona uvijek biti majka njegove djece'.

Unatoč svemu, 'princeza Diana je vidjela zavjeru svugdje te je slala anonimne, uznemirujuće i ponekad otrovne poruke velikom broju ljudi. Među njima su bili i njen privatni tajnik Patrick Jephson i Tiggy Legge-Bourke, koju je Charles zaposlio kako bi se brinula o njihovoj djeci nakon razvoda', piše Junor.

Međutim, najzanimljivija tvrdnja tiče se Charlesove druge supruge, Camille Parker. Kako piše Junor, princeza Diana ju je znala nazvati u gluho doba noći kada bi sama boravila na udaljenom imanju usred ničega te bi joj prijetila smrću.

- Poslala sam nekoga da te ubiju. Upravo se nalaze u tvom vrtu. Pogledaj kroz prozor. Vidiš li ih? - govorila bi joj Diana u slušalicu.

Ipak, Junor smatra kako se brak princa Charlesa i princeze Diane nije raspao zbog Camille, koju je pokojna princeza zabavila trećom osobom u njihovom braku.

- Brak im se u principu raspao zbog tragične neusklađenosti. Svatko od njih se vjenčao s pogrešnom osobom tako da nisu mogli jedno drugom pružiti ni tračak onoga što su mislili da im je potrebno - napisala je Junor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:17