KLUPKO SE ODMOTAVA

‘Dijana je slušala nečija naređenja, bila je veza između Vučićeve stranke i mafije‘

Bivši operativac krim policije smatra da je Hrkalović bila veza između SNS-a i BIA-e, a kasnije je postala šefica mafije.
Velja Nevolja, Dijana Hrkalović i Aleksandar Vučić

Dijana Hrkalović, bivša državna tajnica MUP-a Srbije o kojoj bruji čitava regija, uhićena je prije nekoliko dana zbog sumnje u trgovinu utjecajem u slučaju ubojstva karatista Vlastimira Miloševića.

Srbijanski mediji pišu tako da je svoje razgolićene fotografije Dijana snimila u kabinetu MUP-a, a onda ih slala tadašnjem ministru policije Nebojši Stefanoviću te mafijaškim klanovima. Taj ministar, navode režimski tabloidi, spremao se srušiti s vlasti predsjednika Aleksandra Vučića.

Službeno, Dijanu Hrkalović se tereti da je naredila da se izvještaji o otvaranju telefona pronađenih nakon ubojstva Miloševića tek kasnije dostave tužiteljstvu. Prema medijskim napisima, dok je bila državna tajnica 'drmala' je vrhom države, a svakim danom šire se teorije o njezinu utjecaju.

U emisiji “Probudi se” na televiziji NOVA S o njezinu uhićenju govorili su kriminalist Dobrivoje Radovanović i bivši operativac Uprave kriminalističke policije u Beogradu, Milan Dumanović.

Radovanović je istaknuo da je Hrkalović bila operativac i da je provodila nečije naredbe, dok Dumanović smatra da je Hrkalović bila veza između Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS) i mafije.

Komentirajući uhićenje bivše državne tajnice, Radovanović je rekao da je ona najmanji krivac, kada je riječ o suradnji vlasti i organiziranih kriminalnih skupina poput one koju je vodio Veljko Belivuk.

- Ona je možda operativac koji je provodio nečije naredbe. Ali, uhićivati nekoga pod sumnjom da je izvršio trgovinu utjecajem je jeftino kazneno djelo. Ona bi, po mom mišljenju, mogla odgovarati, ako je ozbiljan proces u pitanju, za sudjelovanje u zločinima te kriminalne skupine, ističe Radovanović.

On dodaje da u psihologiji postoji pravilo da svaki vođa ima najmanje dva čovjeka koji ga po svaku cijenu žele smijeniti.

- Ako je ta pretpostavka točna, onda je besmisleno to što se događa s optužbom za trgovinu utjecajem. Umjesto da vlast kopa u dubinu i vidi gdje su korijeni svega toga, ona pokušava korijene pronaći u inozemnim obavještajnim službama i skinuti odgovornost sa sebe zašto je tolerirala zločine godinama i zašto narkomanija u Srbiji cvjeta. Tko zna što sve može izaći, ukoliko se zakopa malo dublje, naglasio je.

S druge strane, Milan Dumanović je rekao da je Hrkalović bila veza između SNS-a i BIA-e (Sigurnosno-informativna agencija), a kasnije je postala šefica mafije.

- Tako je ona samu sebe zvala. Dakle, nju su ti navijači nazivali šeficom. Ona je tada radila u MUP-u. Ona je dovedena u Upravu kriminalističke policije sa zadatkom da ga uništi. Sve ono što se događalo od 2014. godine je njezina odgovornosti i onih koji su je postavili. Sve što je ona radila, radila je, ako gledamo zakonski, s pozicije s koje to nije smela činiti, istaknuo je Dumanović.

Dijana (34) je inače rođena u Srbiji, ali njezin otac Dane vuče korijene iz Hrkalovića, zaseoka sela Doljani nedaleko Otočca u srcu Like.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:42