MAJKA MONSTRUM

Dijete joj umrlo zbog nemara: Osam mjeseci držala je tijelo bebe u krevetiću i nastavila podizati dječji doplatak

Kimberley Hainey često je svog 15-mjesečnog sina Declana ostavljala samog, u prljavoj pidžamici dok je izlazila s prijateljima ili danima boravila u stanu svog dečka

ZAGREB - Heroinskoj ovisnici koja je svog sinčića podvrgnula šokantnoj količini nemara, što je naposljetku rezultirao djetetovom smrću, čije tijelo je ostavila da leži u krevetiću osam mjeseci, jučer je proglašena krivom za ubojstvo te bi se mogla suočiti s doživotnom zatvorskom kaznom , piše Daily Mail.

Kimberley Hainey često je svog 15-mjesečnog sina Declana ostavljala samog, u prljavoj pidžamici dok je izlazila s prijateljima ili danima boravila u stanu svog dečka.

Nakon djetetove smrti 37-godišnjakinja je nastavila podizati dječji doplatak te je o stanju sinčića uporno lagala obitelji, prijateljima i zdravstvenim djelatnicima, obmanjujući sve i uvjeravajući ih da je njezino dijete još uvijek živo.

Maleni Declan je u javnosti zadnji put viđen u srpnju ili lipnju 2009. godine, no njegovo je tijelo u krevetiću u Paisleyju u Škotskoj otkriveno tek krajem ožujka 2010. godine. Stručnjaci procjenjuju kako je beba bila mrtva oko osam mjeseci.

Krajnju razinu monstruoznosti Hainey je pokazala kada je nakon Declanove smrti prodala njegovu robicu i igračke da može kupiti heroin. Tijelo bebe pronašli su njezina majka, očuh i teta, nakon što je iz bolnice javljeno da dječak nije bio na obaveznom cijepljenju.

Hainey je negirala ubojstvo svog sina, kao i činjenicu da je skrivala njegovo tijelo i svima lagala da je živ, kako bi spriječila istragu o njegovoj smrti. Tvrdi da se jednog jutra probudila i jednostavno ga našla mrtvog.

Sudu se požalila i kako je svi smatraju monstruoznom majkom.

- Declan nije ubijen. Nikada mu nisam učinila ništa loše niti mu davala drogu. Bio je najdragocjenije stvar u mom životu, rekla je sudu.

Porota je punih šest tjedana pratila suđenje protiv Kimberley Hainey, te je jučer nakon samo četiri sata vijećanja odlučila kako je kriva za smrt malenog Declana.

Mnogi osuđuju nebrigu zdrastvenih i socijalih službi koji su bili upoznati s Haineynom zlouporabom alkohola i narkotika te to što nisu učinili ništa da zaštite dijete, piše Daily Mail.

Odluku o duljini zatvorske kazne sudac će donijeti u siječnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:00