BLUE SKY

DILERI IMITIRAJU TELEVIZIJU Zaplijenjena droga obojena u plavo da izgleda kao iz serije 'Breaking Bad'

Droga sakrivena u automobilu vrijedna 3,2 milijuna dolara bila je obojena u plavo, kako bi nalikovala onoj koju u tv-seriji 'Breaking Bad' proizvodi kemičar Walter White

Kanadski policajci presreli su pošiljku droge methamphetamina vrijedne 3,2 milijuna dolara u terencu registriranom u Oklahomi, koji je prevožen na vozilu za vuču.

Nakon razgovora s vozačem, shvatili su da se radi o ilegalnom šlepanju, a pretragom vozila pronašli su skriveni odjeljak u kojem su pronašli pakete s amfetaminskom drogom, od kojih je svaki težio 1,3 kilograma. Vozač nije imao pojma što prevozi.

No, najzanimljivije je da je droga bila obojena u plavo, kako bi nalikovala drogi koju u tv-seriji 'Breaking Bad' proizvodi kemičar Walter White (kojeg glumi Bryan Cranston). Radi se o fiktivnoj drogi 'Blue Sky', 99,1-postotne čistoće, koja je zbog iznimne popularnosti serije postala urbani mit, pa ljubitelji 'Breaking Bada' čak proizvode bombone koji nalikuju 'Blue Skyju'.

Dileri sa bizarnim smislom za marketing ulovljeni su zahvaljujući vozaču vozila za vuču, koji je uputio policiju do kuće u Missouriju, gdje je pronađeno još narkotika, oružja i novca. Uhićena je skupina od šetorice dilera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:21