KRIJUMČARILI 180 KILOGRAMA KOKAINA

DILERI S KARIBA Pobjegao srpski narkoboss uhićen u Dominikanskoj Republici

Planovi dilera presječeni su u akciji kojom je rukovodila hrvatska policija, a sve je nadgledala američka agencija DEA

Srbin Nebojša Gacanović, koji je prema pisanju dominikanskih medija uhićen kao pripadnik kriminalne grupe državljanina Hrvatske Zlatka Ugarkovića zbog krijumčarenja 180 kilograma kokaina, prema saznanjima srpskog Blica uspio je pobjeći vlastima i za njim je raspisana Interpolova tjeralica.

Slijede uhićenja financijera i naručitelja: Najmisteriozniji član bande je jedriličar Milan Mandić

Gdje se krije Gacanović, inače rodom iz Aleksinca, zasad nije poznato. U srpskoj policiji tvrde da Gacanović u Srbiji nije poznat kao izvršitelj kaznenih djela.

Nebojša Gacanović

- Gacanović u Srbiji nema dosje - kažu iz MUP Srbije, javlja Blic .

Za razliku od njega, prema pisanju hrvatskih medija, osumnjičeni Hrvati otprije su poznati našoj policiji. U grupi koja je planirala prokrijumčariti 180 kilograma kokaina nalazi se i Zadranin Elvis Mužanović, poznati ugostitelj kojemu se zbog trgovine drogom sudilo prije 12 godina.

Osim njega, u Hrvatskoj je uhićen i Dražen Miletić, dok su u Dominikanskoj Republici uhićeni Ugarković, koji je vodio poslove na terenu oko kupovine i krijumčarenja droge, i Marinko Markulin.

Istovremeno u Italiji je uhićen Milivoj Šango, koji je u toj zemlji čekao isporuku droge, koja se dalje trebala distribuirati na istočnoeuropsko tržište. Za njegovim nećakom Ivanom Šangom, također članom skupine, raspisana je tjeralica.

Grupa je, prema pisanju hrvatskih medija, u ovom poslu trebala zaraditi 5 milijuna eura, kolika je vrijednost zaplijenjenog kokaina vrlo visoke čistoće. Podaci policije ukazuju da je drogu iz Venezuele na Karibe prebacio Kolumbijac, suradnik hrvatskih dilera, odakle je brodom trebala biti prebačena do Italije, a zatim u Hrvatsku i dalje.

Planovi dilera presječeni su u akciji kojom je rukovodila hrvatska policija, a učestvovale su i policije iz Italije, Francuske, kao i američka DEA. Dileri su bili pod policijskom prismotrom više od 6 mjeseci.

Za to vrijeme utvrđeno je da je dilerska grupa poslovima upravljala iz iznamljene kuće u blizini plaže, u poznatom dominikanskom ljetovalištu Boca Chica.

U toj kući boravili su Ugarković, Ivan Šango, Gacanović, ali i izvjesni Jose Para Fiorentino iz Venezuele. Akcija uhićenja izvedena je na jahti gdje je pronađeno 175 paketa kokaina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. siječanj 2022 05:52