StoryEditor
NEKADAŠNJI HOLIVUDSKI MOĆNIK

'DIRAO JE INTIMNI DIO ŽRTVE DOK SU JE ZADRŽAVALI PROTIV NJEZINE VOLJE' Weinstein optužen za treći slučaj seksualnog napada

 Johannes EISELE / AFP

Harvey Weinstein optužen je u petak u Los Angelesu za treći slučaj seksualnog napada, a tamošnji tužitelji rekli su da su započeli postupak njegova izručenja iz New Yorka, gdje bivši filmski producent služi zatvorsku kaznu za silovanje.

Nekadašnji holivudski moćnik, koji je pozitivno testiran na koronavirus ubrzo nakon što je smješten u njujorški zatvor, ali od tada se oporavio, nedavno je optužen za još jedno kazneno djelo seksualnog zlostavljanja.

Šezdesetosmogodišnji Weinstein već je bio optužen u Los Angelesu za silovanje, prisilni seksualni odnos te prisilni oralni odnos počinjene u veljači 2013., a žrtve su dvije žene.

Najnoviji slučaj odnosi se na incident u svibnju 2010. godine u hotelu Beverly Hills, priopćilo je okružno tužiteljstvo okruga Los Angeles u izjavi uz izmijenjenu kaznenu prijavu koja sadrži novu optužbu.

Weinsteinov glasnogovornik Juda Engelmayer odbio je komentirati slučaj dok ne kontaktira Weinsteinove odvjetnike.

Više od 100 žena optužilo je Weinsteina za seksualno neprimjereno ponašanje tijekom više desetljeća. Sve optužbe je zanijekao, rekavši da su spolni odnosi bili uz pristanak.

U izmijenjenoj kaznenoj prijavi podnesenoj u petak kaže se da je Weinstein dirao "intimni dio" žrtve dok su je filmski producent i neimenovani suučesnik zadržavali protiv njezine volje.

Ni jedna od triju žena koje su Weinsteina optužile u Los Angelesu nije identificirana u sudskim dokumentima. Bude li osuđen po izmijenjenoj optužnici, Weinsteina čeka 29 godina u zatvoru, navodi se u priopćenju.

Osuđen je 11. ožujka na kaznenom sudu u Manhattanu na 23 godine zatvora zbog seksualnog napada na bivšu asistenticu produkcije Mimi Haley i zbog silovanja Jessice Mann, nekadašnje glumice u usponu.

Njegova presuda predstavlja pobjedu za pokret #MeToo protiv seksualnih napastovanja moćnih muškaraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 10:31