TATINA KĆI

DIREKTORICA IZ PAKLA MORA U ZATVOR! Tjerala je radnika da kleči pred njom i moli za oprost, a potom ga otpustila

 YouTube

SEUL - Kći predsjednika uprave južnokorejskog zračnog prijevoznika Korean Air u četvrtak je proglašena krivom za ugrožavanje sigurnosti zračne plovidbe i osuđena na godinu dana zatvora zbog toga što je zaustavila zrakoplov kako bi iz njega izbacila stjuarda zbog pogrešno posluženih grickalica.

Cho Hyun Ah (40), koja je u to vrijeme bila potpredsjednica uprave Koran Aira, 5. prosinca je na letu iz New Yorka za Seul izazvala incident kada joj je stjuardesa poslužila grickalice u vrećici umjesto na tanjuriću. Hyun Ah je prema riječima putnika podivljala na stjuardesu i smjesta zatražila šefa kabine. Kada se on pojavio, natjerala ga je da klekne pred njom i moli za oprost, dok ga je mlatila po prstima s digitalnim tabletom. Potom mu je na licu mjesta udijelila otkaz, bez obzira na klečanje.

Zatim je zatražila od pilota da zrakoplov vrati natrag na terminal kako bi otpuštenog šefa posade mogla izbaciti iz aviona, što je uzrokovalo kašnjenje leta od najmanje 20 minuta.

Inače, prema internom pravilniku kompanije, gricalice se uvijek serviraju u vrećici.

Nakon incidenta, menadžeri Korean Aira navodno su postigli dogovor sa stjuardom i stjuardesom kako bi ih potakli da šute o tom događaju, no Cho je ubrzo pokušala proširiti glasine kako su stjuard i stjuardesa bili u seksualnoj vezi, nakon čega je bivši stjuard odlučio sve podijeliti s medijima, pogotovo kada je doznao da su članovi navodno nezavisne komisije koja istražuje događaj zapravo bivši djelatnici Korean Aira.

Ubrzo je pokrenuta i policijska istraga kojaje pokazala kako je uprava tvrtke naredila da se iz službenih zapisa brišu svi detalji o incidentu. Suočena s istragom, Cho je dala ostavku na mjesto potpredsjednice Korean Aira, no ostala je predsjednica skupštine, predsjednica povezane mreže hotela KAL i Hanjin Toura.

Protiv nje je podignuta optužnica za ugrožavanje sigurnosti zračne plovidbe, a danas je proglašena krivom i osuđena na godinu dana zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 10:25