TRAGEDIJA U ENGLESKOJ

Dječak (2) umro od gladi nakon što mu je otac doživio srčani: ‘Ta žena je pozvonila i samo se okrenula...‘

Dječakova majka, Sarah Piesse (43), sina je posljednji put vidjela prije Božića nakon svađe s bivšim
 Facebook/Sarahlouise Piesse

Dvogodišnjak je umro od gladi, ležeći pored mrtvog oca koji je doživio srčani udar, otkrila je shrvana obitelj. Bronson Battersby pronađen je sklupčan u pidžami pored oca Kennetha (60) za kojeg se vjeruje da je pretrpio srčani nedugo nakon što je posljednji put viđen živ dan nakon Božića, piše Daily Mail.

Socijalna radnica posjetila je njihov dom u engleskom Skegnessu zbog rutinske provjere, no nitko joj nije otvorio vrata pa je kontaktirala policiju. Ponovno je došla 4. siječnja, bezuspješno zvonila i ponovno pozvala policiju jer nije uspjela ući u kuću. Tek 9. siječnja socijalna radnica je upotrijebila ključ stanodavca za ulazak u kuću i ostala šokirana kad je pronašla Kennethovo i Bronsonovo tijelo.

Dječakova majka, Sarah Piesse (43), sina je posljednji put vidjela prije Božića nakon svađe s bivšim. Za The Sun je rekla da bi Bronson bio živ da je socijalna služba obavljala svoj posao. Dodala je kako neće dopustiti da se izvuku jer se roditelji moraju moći osloniti na socijalne radnike kako bi djeca bila sigurna.

- Prema rezultatima obdukcije, Bronson je umro od gladi nakon 29. prosinca. To znači da bi Kenneth možda još uvijek bio živ da se socijalna radnica potrudila ući 2. siječnja, rekla je Piesse.

Bronsonova sestra Melaniie Battersby na Facebooku je napisala kako je bio prekrasni maleni dječak koji je zaslužio puno više od života. Dodala je da joj se glava i srce rspadaju te da će dječak zauvijek ostati dio njih i njen mali brat.

- Bijesna sam dok se prisjećam njegovog malenog osmijeha i nježnog temperamenta. Bio je savršen, rekla je.

Sarah, majka troje djece, rekla je kako je sina posljednji put vidjela prije nego što se s Kennethom posvađala prije Božića. Posljednja osoba koja ih je vidjela žive bio je susjed koji ih je posjetio dan nakon Božića, a tog istog dana socijalna radnica je Kennethu najavila svoj dolazak 2. siječnja.

Kad je pronašla tijela oca i dječaka kontaktirala je policiju, oko 15.25 pristigli su s bolničarima koji su na licu mjesta proglasili smrt. Kenneth je bio nezaposlen te je imao srčano oboljenje koje je uzrokovalo tešku žuticu u mjesecima koji su prethodili njegovoj smrti. Bronson je bio klasificiran kao ranjiva skupina, zbog čega su ga socijalni radnici trebali posjećivati jednom tjedno.

The Sun prenosi kako socijalna radnica nije suspendirana već je otišla na godišnji odmor.

- Ovo je bio tragičan incident. Pružamo podršku obitelji, provodimo reviziju slučaja s partnerskim agencijama kako bi pobliže razumjeli okolnosti, a čekamo i rezultate istrage mrtvozornika, rekla je Heather Sandy.

Glasnogovornica Lincolnshirea poručila je kako je policija obaviještena o smrti 60-godišnjeg muškarca i dvogodišnjeg djeteta na imanju u Skegnessu. Rekla je da su provedene istrage te da se smrti ne tretiraju kao sumnjive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:44