VELIKI SKANDAL

Dječak iz Istre (6) ‘podivljao‘ nakon vikenda provedenog s ocem. Bio je pozitivan na kokain

U slovenske medije dospjela je nevjerojatna priča da je dječak (6) iz Istre u Sloveniji bio pozitivan na droge

Ilustracija

 Itanistock/Stockimo/Alamy/Alamy/Profimedia/Itanistock/stockimo/alamy/alamy/profimedia

U slovenske medije dospjela je nevjerojatna priča da je dječak (6) iz Istre u Sloveniji bio pozitivan na droge nakon što se vratio od oca s kojim je proveo vikend.

Kako prenosi 24ur, majka je već neko vrijeme upozoravala Centar za socijalnu skrb da je otac ovisnik o drogama, a i škola je svoj zabrinutost podijelila s Centrom. U dječakovu organizmu je pronađen kokain, a Centar tek sada provodi inspekcijski nadzor u samom centru.

Portal 24ur piše kako se čini da su institucije u ovom slučaju potpuno zakazale.

Došavši nedavno po sina koji je vikend proveo s ocem, majka je odmah posumnjala da nešto nije u redu. Šestogodišnjak je imao jaku glavobolju i bolove u trbuhu. Kako je majka ispričala za TV Slovenija, čudno je izgledao.

- Bio je jako agresivan i nasrtljiv, rekla je i odmah otišla u ljekarnu kupiti test na droge. Tako je otkrila da je njezin sin pozitivan na kokain.

Prisutnost kokaina u organizmu dječaka potvrdila je nešto kasnije i pretraga na hitnom prijemu u Domu zdravlja, a potom i druga pretraga u bolnici u Izoli. Pregledom je utvrđeno i da ima šum na srcu.

Majka ne želi ni pomisliti kako je droga dospjela u njegov organizam, ali je ustvrdila da je mališan zadnjih šest mjeseci imao jaka krvarenja iz nosa i česte angine. Dječak joj nije znao ništa reći.

Slučaj je preuzeo Kriminalistički odjel Policijske uprave Koper, koji je pokrenuo istragu protiv 40-godišnjeg oca zbog kaznenog djela omogućavanja uživanja opojnih droga i zanemarivanje maloljetne osobe.

Nakon istražnih radnji priveli su ga istražnom sucu koji je odredio pritvor. Očevid je još uvijek u tijeku.

Majka međutim tvrde da Centar za socijalni rad u Piranu već nekoliko godina upozorava da je otac ovisnik. U Centru za socijalni rad tvrde da su se roditelji dogovorili da će se međusobno sve dogovarati i da kasnije nisu dobivali informacije o obitelji.

Ravnatelj škole je za TV Slovenija potvrdio da je razrednica uočila probleme u ponašanju dječaka. Krajem svibnja o svemu su obavijestili Centar u Piranu, ali nisu dobili odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:18