HOROR NA FLORIDI

Dječak ubio majku pred tek rođenom bebom pa poslao prijateljima fotografije: ‘Krv je posvuda, ona je mrtva‘

Tijekom 18-minutnog razgovora, koji je završio kad je policija stigla u njegov dom, rekao je da je krv posvuda po podu
 Hialeah Police/

Trinaestogodišnji dječak s Floride nazvao je broj za hitne slučajeve kako bi priznao da je nasmrt izbo svoju majku dok je spavala pored njegove dva tjedna stare polusestre. U izvještajima s mjesta ubojstva navodi se da je nakon užasnog čina prijateljima slao fotografije horora koji je napravio, prenosi New York Post.

Derek Rosa suočen je s optužbom za ubojstvo prvog stupnja te će mu se suditi kao odrasloj osobi. U petak je bilo njegovo prvo sudsko ročište na kojem nije prisustvovao, već su se njegov otac i baka pojavili u njegovo ime.

Dječak je 12. listopada nazvao Hitnu pomoć kako bi prijavio da je upravo ubio svoju majku u njihovoj kući u Hialeahu. Dispečeru je rekao da je fotografirao ubijenu majku Irenu Garciu (39) i fotografije poslao prijateljima.

"Fotografirao sam i prijateljima rekao što se dogodilo. Je li to loše?", upitao je tijekom telefonskog poziva.

Čuje se kako operaterka hitne službe pita: "Moram znati diše li vaša mama", na što je on odgovorio: "Gospođo, ona je mrtva", dodajući da je "krv po podu". Glas mu je primjetno drhtav.

Rekao je da njegova novorođena sestra spava u svom krevetiću. Na pitanje je li joj naudio, odgovorio je: "Nisam je dirao. Nisam htio dirati svoju sestru."

Tijekom 18-minutnog razgovora, koji je završio kad je policija stigla u njegov dom, rekao je da je krv posvuda po podu.

Policajci su njegovu majku pronašli mrtvu u spavaćoj sobi pokraj krevetića u kojem je dijete staro 14 dana pronađeno neozlijeđeno.

"Trenutno imam pištolj kod sebe. Htio sam se upucati, ali nisam mogao. U mojoj sobi je nož, a u dnevnoj pištolj", čulo se na snimci puštenoj u sudnici.

Jose Rosa, otac dječaka, rekao je da nitko nije mogao ni zamisliti da će se ovako nešto dogoditi jer je njegov sin skromno i miroljubivo dijete.

Opisao je svog sina kao poštovanja vrijednog učenika koji je bio dobro dijete, omiljeno među prijateljima. Njegov otac je priznao da ne zna što je dovelo do napada, ali je rekao da je kao vojnik naučio svog sina dobrim vrijednostima.

Rosin odvjetnik rekao je u nedjelju: "Moj klijent Derek ima snažnu podršku svoje cijele obitelji. Važno je zapamtiti da je prije samo dva mjeseca Derek bio 12-godišnje dijete. Imamo puno povjerenje u sustav kaznenog pravosuđa i pravni proces."

Dječak je zadržan bez mogućnosti plaćanja jamstva i prebačen u Metro West Detention Center.

Suočava se s doživotnom robijom ako bude osuđen, budući da je američki Vrhovni sud presudio da je smrtna kazna za maloljetnike neustavna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:01