DRAMA NA JADRANU

Dječaka (13) odnijeli olujni valovi dok je šetao u Herceg Novom, nestao je u moru. Potraga je prekinuta

Za nesretnim dječakom tragaju sve službe, podmorje se pretražuje 3D sonarom, no loše vrijeme sprječava potragu iz zraka helikopterima

Ilustracija

 

 Nikola Vilic/Cropix

Zbog pogoršanja vremenskih uvjeta - pojačanja južnog vjetra, podizanja mora i smanjenja vidljivosti uslijed niske oblačnosti i pljuskova kiše, danas oko 13 sati prekinuta je potraga za nestalim dječakom iz Herceg Novoga, javljaju crnogorske Vijesti.

Pretraga akvatorija Topaljskog zaljeva ni danas nije dala rezultate, čak ni upotreba 3D sonara plovila Ribarske inspekcije koji omogućava detaljnu ultrazvučnu pretragu podmorja.

Snage koje su danas s mora, kopna i u podmorju tragale za nestalim dječakom dobile su dva poziva od građana koji su s obale primijetili da nešto pluta u moru, ali se u oba navrata ispostavilo da to nije tijelo utopljenika.

U prvom slučaju bila je riječ o velikoj morskoj kornjači koja je primijećena u blizini Njivica, dok je u drugom bila riječ o drvenom kalemu za elektro-kablove koji je nekako s obale dospio u more i plutao nošen valovima i morskim strujama.

Potraga se, zavisno od meteo-uvjeta, nastavlja u ponedjeljak.

Akvatorij ispred grada s mora pretraživala su dva skutera Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore.

Elektronsko praćenje putanje plovila Ribarske inspekcije "Nada" sonarom je pretraživalo podmorje dijela Topaljskog zaljeva.

Podmorje u neposrednoj blizini šetališta "Pet Danica", s kojeg su u utorak navečer olujni valovi u more odnijeli 13-godišnjeg dječaka, pretraživali su i ronioci RCUD-a, iako je more i danas veoma zamućeno, a vidljivost ispod površine ponovno niska.

U potrazi su sudjelovali i Službe zaštite i spašavanja Općine Herceg Novi i Općine Kotor, pri čemu su Kotorani angažirali i svoje ronioce koje ta Služba - jedina u Crnoj Gori s takvim sposobnostima - ima u svom sastavu.

Zbog niske oblačnosti i smanjene vidljivosti uzrokovane pljuskovima kiše, za sada nema uvjeta da se u potragu iz zraka uključe helikopteri Vojske Crne Gore, pišu Vijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:04