SVE JE SNIMLJENO

Djetetu u kafiću dali smoothie s kikirikijem na koji je alergičan, otac napravio kaos: ‘Jeb**i glupani!‘

James Iannozza jedan je od najboljih savjetnika u uglednoj kompaniji Merryl Linch koja mu je nakon objave videa dala otkaz

Snimka divljanja Jamesa Iannazzonea

 Twitter/Screenshot

Financijska konzultantska kuća Merry Linch otpustila je svog zaposlenika koji je ovog vikenda bacio piće u lice zaposlenice trgovine smoothieja u Connecticutu, nazvao ju "je..nim imigrantskim luzerom" i pokušao se nasilno probiti iza pulta.

Povod ovakvom ponašanju bila je snažna alergijska reakcija koju je njegov malodobni sin dobio nakon što je popio ondje kupljeni napitak, javlja Market Watch.

Policija u Fairfieldu zaprimila je brojne pozive zaposlenika u kafiću Robeks oko 14.30. Dojavljeno im je da jedna od mušterija viče, baca stvari na zaposlenike i odbija otići.

Pojurili su na mjesto događaja te ustvrdili da se radi o 48-godišnjem Jamesu Iannazzou koji je ranije tog dana svratio u kafić kako bi kupio smoothie za svog sina. Izričito je zatražio da u napitku ne smije biti kikirikija. No, zaposlenici se brane da im nije rekao kako se radi o alergiji. Dječak je ubrzo razvio tešku alergijsku reakciju te su ga hitno prebacili u bolnicu. Nakon što je zbrinuo sina, bijesni se otac vratio u kafić i napravio kaos. Najprije je tražio informaciju tko je od zaposlenika pripremio piće. Zaposlenici su mu rekli kako to ne znaju te da se obrati upravi kompanije.

Tada je izgubio živce.

Charli Hill, 17-godišnji zaposlenik, sve je snimio i objavio na društvenim mrežama. Vidi se kako muškarac urla na zaposlenike, naziva ih "je..no glupima, je..nim neznalicama, glupim srednjoškolcima". Tada baca čašu napitka na zaposlenicu Giannu Mirandu, pogađa ju u desno rame. Miranda, Hill i još jedna mlađa osoba pokušavaju ga smiriti, govore mu da ode ili će nazvati policiju, no James ju tada nazvao "je..nim imigrantskim luzerom" i pokušao se nasilno probiti iza šanka do prostorija za zaposlenike.

Snimka je do ponedjeljka "eksplodirala" na internetu, pregledana je na Twitteru gotovo tri milijuna puta, te je jedna od najpopularnijih na Redditu. Uskoro se doznalo da je riječ o muškarcu koji iza sebe ima 26 godina besprijekorne karijere te ni jednu optužbu protiv sebe, odnosno ima jedan prekršaj koji je naposljetku odbačen. Njegov je ugled u financijskim krugovima velik, smatra ga se jednim od 25 najboljih savjetnika tvrtke koja mu je, nakon incidenta, dala otkaz.

Iz policije su rekli da je isprva napustio mjesto događaja prije njihovog dolaska, no ubrzo se sam pojavio u policiji bez ikakve drame. Optužen je za uznemiravanje i kršenje javnog reda i mira. Suđenje bi mu trebalo početi 7. veljače.

- Naša kompanija ne tolerira ovakvo ponašanje. Odmah smo poduzeli sve potrebne korake i on više nije zaposlenik naše tvrtke - kazao je predstavnik kompanije Bill Haldin.

Jamesov odvjetnik Frank J. Riccio izdao je priopćenje u kojem je napisao kako je njegov klijent striktno naglasio da napitak ne smije sadržavati kikiriki, te da su ga njegovi roditeljski instinkti naveli na ovakvu reakciju.

- Njegov sin ima alergiju koja je opasna po život. Nakon što je popio smoothie, dječak je razvio tešku alergijsku reakciju te je vozilom hitne pomoći transportiran u bolnicu. Kada se suočio s tom situacijom, James Iannazzo bio je bijesan i uplašen. Nije rasist i duboko žali zbog svojih izjava i postupaka tijekom razdoblja dok se borio sa ekstremno jakim emocijama - napisao je odvjetnik.

Javio se i sam Iannazzo.

- Moj postupak bio je pogrešan i duboko žalim zbog toga. On ne odražava moje vrijednosti ili moju osobnost. Osjećam se užasno jer sam izgubio samokontrolu. No, vidjeti svog sina sa tako gadnom reakcijom, to je najgora noćna mora svakog roditelja. Bio sam izvan sebe kada sam se vratio u Robeks, volio bih da to nisam učinio. Također, volio bih da sam bio pažljiviji što moje dijete pije. Osobno ću se ispričati Robeksu, naročito zaposlenicima koji su tada radili - kazao je, a prenosi MarketWatch.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:11