ZAGONETAN SLUČAJ

Djevojčica (11) nestala, roditelji 22 dana nisu nikome prijavili: ‘Evo što nam je rekla njena mama‘

FBI i lokalna policija pokrenuli su opsežnu potragu u sklopu koje pretražuju i obližnje jezero te prekopavaju vrt obiteljske kuće

Madalina Cojocari

 Cornelius Police Department

FBI i lokalna policija Sjeverne Karoline tragaju za nestalom 11-godišnjakinjom te pretražuju i obližnje jezero. Potraga je pokrenuta nekoliko dana nakon što su roditelji djevojčice uhićeni jer nisu prijavili njezin nestanak, piše Daily Mail.

Roditelji Madaline Cojocari tvrde da su je posljednji put vidjeli 23. studenog - 22 dana prije nego što su u školi prijavili njezin nestanak.

Njezina majka Diana Cojocari (37) i očuh Christopher Palmiter (60) nikada policiji nisu službeno prijavili nestanak djevojčice te su uhićeni 17. prosinca.

FBI je pokrenuo veliku potragu i kazao kako ‘ne postoji ništa što nećemo učiniti da je pronađemo‘. Policija je objavila snimku nadzorne kamere na kojoj se vidi Madaline kako izlazi iz školskog autobusa 21. studenog - što je posljednji put da je viđena.

‘Kao dio uobičajenog procesa, proširujemo područje naše potrage izvan kuće u kojoj je Madalina posljednji put viđena i to sada uključuje jezero Cornelius‘, izvijestila je policijska uprava u utorak.

image

Pretraga jezera

Cornelius Police Department

Kako je izvijestio sud, Diana Cojocari je tijekom svojeg prvog pojavljivanja pred sudom u utorak ‘ometala istragu‘, a nestanak kćeri prijavila je ‘nerado‘.

Prema njezinim riječima, Madalina je posljednji put viđena u obiteljskoj kući u Corneliusu, gradu sjeverno od Charlottea, 23. studenog.

image

Christopher Palmiter

Mecklenburg County Police Department
image

Diana Cojocari

Mecklenburg County Police Department

Nakon njezina nestanka, škola je tjednima zvala da pita gdje je djevojčica, no nitko ih nije obavijestio da djevojčice nema.

12. prosinca zaposlenik srednje škole Bailey otišao je u dom obitelji Cojocari sa savjetnikom, ali nitko nije otvorio vrata, pa su ostavili poruku.

Naposljetku je 14. prosinca Diana Cojocari nazvala školsku savjetnicu i isprva joj rekla da će sljedeći dan dovesti Madalinu u školu.

No tada je otkriveno da je Madalina zapravo nestala prije par tjedana i da je zadnji put viđena kako ulazi u svoju sobu kako bi legla u krevet oko 22 sata 23. studenog.

Cajocari je također rekla da su se ona i njezin suprug Palmiter posvađali te noći, zbog čega se on ujutro odvezao do svoje obiteljske kuće u Michiganu po stvari.

Cojacari kaže da je 24. studenoga u 11:30 sati otišao provjeriti Madalinu i otkrio da više nije u svojoj spavaćoj sobi.

Kada se Palmiter vratio u 19 sati 26. studenog, Cojacari je rekla policiji da ga je pitala zna li gdje je Madalina i da joj je on rekao da ne zna.

Sljedeća tri tjedna Madalinini roditelji tvrde da su razgovarali o tome gdje je djevojčica, ali ni u jednom trenutku nisu prijavili njezin nestanak.

Kad su njezinu majku policajci upitali zašto nije prijavila nestanak, rekla im je da se bojala da bi to moglo započeti ‘sukob‘ s njezinim suprugom.

image

Madalina Cojocari

FBI Charlotte

Palmiter je policajcima rekao kako misli da djevojku nije vidio tjedan dana prije nego što je otišao na put u Michigan.

Nakon uhićenja 17. prosinca njih dvoje su zadržani u pritvorskom centru okruga Mecklenburg.

Policija je izvršila temeljitu pretragu njihove kuće i viđeni su kako lopatama kopaju dvorište fontane. Nije jasno jesu li pronašli nešto zanimljivo.

Očuh djevojčice, koji radi kao strojar, zadržan je uz jamčevinu od 100.000 dolara.

U utorak je jamčevina Diane Cojocari određena na 250.000 dolara no rečeno joj je da će ako položi jamčevinu, biti stavljena pod elektronički nadzor.

Madalina je visoka 147 cm, ima tamnosmeđu kosu i teži oko 40 kg. Zadnji put je viđena odjevena u traperice, ružičaste, ljubičaste i bijele Adidasice te bijelu majicu i jaknu.

Policija moli sve koji znaju nešto o nestanku djevojčice, da im se jave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. siječanj 2023 22:27