STRAVA U FRANCUSKOJ

Djevojčica (11) ubijena dok se igrala u vrtu, upucani i njeni roditelji: Tragediji prethodio sukob oko parcele?!

Ozlijeđeni su i roditelji djevojčice, dok je njezina mlađa sestra (8) uspjela pobjeći do susjednog imanja
 Directphoto Collection/Alamy/Alamy/Profimedia/Directphoto Collection/alamy/alamy/profimedia

U subotu je u Francuskoj ubijena 11-godišnja djevojčica iz Velike Britanije dok se igrala na ljuljačkama u vrtu obiteljske kuće.

Otac i majka djevojčice u tom su napadu u selu Saint-Herbot također ozlijeđeni, a njezina je osmogodišnja sestra prošla bez ozljeda, javlja The Guardian.

Obitelj Thornon živi u tom selu oko pet godina. Roštiljali su u svom vrtu, a djevojčice su se igrale na ljuljačkama kada se oko 22 sata u botu pojavio muškarac s pištoljem i ispalio nekoliko hitaca.

Solenne Thornon (11) je poginula na licu mjesta, a njezin otac Adrien (52) je upucan u glavu. Prevezen je u bolnicu i u kritičnom je stanju. Majka Rachel (49) upucana je u leđa i glavu, ali navodno nije u životnoj opasnosti, objavila je javna tužiteljica Carine Halley.

Mlađa djevojčica Celeste (8) uspjela je pobjeći na susjedno imanje i podići uzbunu.

Halley je rekla da je u vezi s pucnjavom priveden 71-godišnji Nizozemac koji je živio u istom selu, a ispitana je i njegova supruga.

Francuski mediji javljaju da je između britanske obitelji i njihovih susjeda došlo do sukoba zbog parcele zemlje koja graniči s dva imanja, a navodno je sukob postojao godinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:24