ZAPANJUJUĆI ZLOČIN

DJEVOJČICA (14) PRIKLALA BRATOVU CURU 'Ja sam psihopat, a ti si moja prva žrtva. Ubit ću opet'

 Screenshot / YouTube

Stravičnu priču iz New Richmonda, istočno od Minneapolisa, prenosi britanski Independent koji piše da je 14-godišnja djevojčica pokušala ubiti djevojku svog starijeg brata prerezavši joj vrat. Tijekom napada navodno joj je rekla da je psihopat i da traži žrtvu svog prvog ubojstva.

Protiv Kali Jade Bookey u četvrtak je podignuta optužnica za kazneno djelo pokušaja ubojstva s namjerom. Sudit će joj se kao odrasloj osobi, a ako je osude, mogla bi dobiti i 40 godina zatvora.

U petak joj je određen pritvor za maloljetne, bez jamčevine, do preliminarnog saslušanja koje će se održati 8. kolovoza. Njezina odvjetnica Barbara Miller nije odgovorila na novinarske upite.

Prema kaznenoj prijavi Bookey je u srijedu ujutro nazvala policiju i prijavila da su je dvojica muškaraca u zelenom automobilu pokušala oteti dok je vozila bicikl. Muškarcima je rekla da je djevojka njezina brata sama doma pa da nju radije otmu. Policija je stigla u kuću bratove djevojke i našli je kako krvari u spavaćoj sobi. 15-godišnja djevojka je odmah prebačena u bolnicu.

Ona je u bolnici istražiteljima ispričala da ju je napala Bookey dok je spavala. Ušla je u sobu odjevena u crno i stavila joj ruke preko usta. Prilikom borbe Bookey ju je nekoliko puta udarila u lice i razbila joj dvije zdjele na glavi. S jednom od krhotina prerezala joj je vrat.

Žrtva je dalje rekla da ju je bratova sestra pitala želi li umrijeti odmah ili iskrvariti pa se odlučila za ovo drugo. Bookey joj je navodno rekla da je pratila kad će biti sama kod kuće te da je ona ludi psihopat koji traži svoje prvo ubojstvo, a sigurno će ubiti opet. Na kraju joj je poručila da ‘provede ugodan život poslije života’ i otišla.

Prema policijskom izvještaju Bookey se još neko vrijeme držala svoje priče o otmici, no kasnije je priznala da mrzi tu djevojku jer je usrećivala njezinog brata bolje nego što je to ona mogla.

Priznala je da je oko četiri sata ujutro izašla iz kuće na biciklu i vozila 17 kilometara do doma bratove djevojke. Kako je rekla, htjela ju je samo zastrašiti da ona i majka odsele i da joj se ‘brat vrati obitelji’. Bookey je tad potvrdila mnoge detalje napada, no istaknula je da je nije imala namjeru ubiti, već je htjela samo da se onesvijesti od gubitka krvi i odseli.

Policiji je rekla i da je o napadu razmišljala i planirala ga oko deset dana. Njezina je majka u telefonskom razgovoru za Associated Press rekla da obitelj nije imala pojma kakve planove ima njihova kći. ‘Nismo ništa znali, nije bilo nikakvih znakova. Svi smo jako, jako žalosni’, rekla je i odbila dalje komentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:34