RODITELJI POGINULI

Djevojčica (5) spasila život bratu nakon što su proveli 55 sati zarobljeni u automobilu

Michael Read nestanak peteročlane obitelji prijavio je dan ranije nego što su pronađeni zbog toga što nisu došli na proslavu Božića

Ilustracija

 David Špidlen/Bod Zlomu/Profimedia/David Špidlen/bod Zlomu/profimedia

Petogodišnja djevojčica spasila je život mlađem bratu nakon što su im roditelji poginuli u prometnoj nesreći, a troje male djece ostalo je zarobljeno u olupini više od dva dana. Nesreća se dogodila u ruralnom dijelu Zapadne Australije, prenosi CNN.

Policija je u priopćenju izvijestila da je obiteljski Land Rover Discovery pronađen prošlog utorka ujutro u Kondininu, oko 280 kilometara istočno od glavnog grada Pertha. Roditelji Cindy Braddock (25) i Jake Day (28) na mjestu su proglašeni mrtvima. Troje djece preživjelo je nesreću, ali su ostali zarobljeni u vozilu sa svojim mrtvim roditeljima dok zabrinuti član obitelji nije prijavio njihov nestanak.

Rođak Michael Read nestanak peteročlane obitelji prijavio je dan ranije nego što su pronađeni zbog toga što nisu došli na proslavu Božića. Rekao je da je petogodišnjakinja spasila život svom najmlađem jednogodišnjem bratu tako što ga je oslobodila iz dječje sjedalice.

- Da nije otkopčala kopču autosjedalice jednogodišnjaka, on danas ne bi bio s nama. Vjerojatno neće biti svjesna toga još nekoliko godina, rekao je Read.

Dodao je da su visoke temperature dodatno pogoršale njihove muke. - Bili su zaglavljeni u autu 55 sati na vrućini od 30 stupnjeva. Nitko ne zna što su prošli, rekao je za Nine News.

Iz policije su poručili da su djeca prevezena u bolnicu s teškom dehidracijom. Preživjeli su s ozljedama koje nisu opasne po život i očekuje se da će biti otpušteni iz bolnice u narednim danima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:42