ČUDO

DJEVOJČICA PREŽIVJELA PAD AVIONA! Dva je dana hodala po šumama i gorama, a onda ju je spazio motociklist i odveo na sigurno

 Facebook

Tinejdžerka iz SAD-a, 16-godišnja Autumn Veatch, koja je preživjela pad aviona koji se srušio u gustu planinsku šumu kraj Washingtona, pojavila se iz divljine nakon što je hodala 'nekoliko dana', a onda ju je ugledao motorist i odvezao je na sigurno. Sudbina njezinih bake i djeda, koji su također bili u avionu, još je nepoznata.

Njezina obitelj obavijestila je policiju kada se mali sportski zrakoplov srušio dok je letio od Montane do Washingtona u subotu poslijepodne.

Spasioci su požurili na mjesto pada, no nisu pronašli niti zrakoplov, niti osobe koje su bile u njemu.

Autumn Veatch slijedila je put do autoceste, a onda ju je u ponedjeljak poslijepodne spasio motorist: odvezao je do prve trgovine odakle su pozvali Hitnu pomoć. Djevojka je pregledana na licu mjesta, a potom prevezena u bolnicu gdje su joj osim dehidriranosti ustanovljene lakše ozljede.











- Bili smo jako sretni što je živa. Proveo sam 30 godina u zračnoj patroli i spašavanjima. Ovakvi trenuci sreće su vrlo rijetki - kazao je poručnik Jeffrey Lustick koji je razgovarao s njezinim ocem, koji je kazao kako mu je Autumn kazala da se avion srušio, a potom i zapalio, nakon što je upao u guste oblake. Na mjestu nesreće ostala je jedan dan, a onda je odlučila pronaći neki trag i krenuti prema eventualnoj cesti.

Planinsko područje policija je pretraživala tijekom cijelog ponedjeljka.

Avion je prešao granicu Idaho-Washington oko 14.20 sati u subotu, a na radaru se izgubio sat vremena kasnije. Zadnji signal s mobitela putnika zabilježen je oko 15.50 minuta.

- Ovo je jedan od najtežih terena u državi - kazala je glasnogovornica civilne zračne patrole Julie DeBardelaben te kazala kako trenutno analiziraju tragove koji su ostavili mobiteli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:04