KAKAV ULOV!

Djevojčica u parku pronašla ‘kamenčić‘ veličine graška, a onda je otkriveno o čemu se zapravo radi

Aspen nije jedina bila ove sreće. Naime, jedan ili dva posjetitelja svaki dan ih otkriju parku

Ilustracija

 Arkansas Dept. Of Parks, Heritage, & Tourism// Swns/Profimedia/Arkansas Dept. Of Parks, Heritage, & Tourism// Swns/profimedia

Dijamanti su djevojčini najbolji prijatelji, otpjevala je Marilyn Monroe još davne 1953. godine u filmu ‘Muškarci više vole plavuše‘.

Čak 70 godina kasnije jedna djevojčica je pronašla svog najboljeg prijatelja veličine graška i 3.29 karata na rođendanskoj proslavi svog sedmog rođendana.

Djevojčica je otkrila dijamant u državnom parku Crater of Diamonds u Murfreesborou u Arkansasu, otkrili su iz parka.

- Otkriće Aspen Brown 1. rujna drugo je najveće koje je ove godine registrirao gost parka, a na vrhu je smeđi dijamant od 3,29 karata otkriven u ožujku. Brown je bila u posjetu parku s tatom i bakom kako bi proslavila svoj rođendan. Pokupila je dragulj veličine graška sa staze duž sjeveroistočne strane područja pretrage - kazali su.

Službenici parka kasnije su potvrdili da je Brown doista otkrila dijamant, navodi se u priopćenju.

- Aspenin dijamant ima zlatno-smeđu boju i kričavi sjaj. To je potpuni kristal, bez slomljenih faseta i male pukotine na jednoj strani, nastale kada je dijamant formiran. To je sigurno jedan od najljepših dijamanata koje sam vidio posljednjih godina - rekao je Waymon Cox, pomoćnik nadzornika parka.

Aspen nije jedina bila ove sreće. Naime, jedan ili dva posjetitelja svaki dan otkriju dijamante u parku. Potpuno nevjerojatno, ali čak 75.000 dijamanata pronađeno je na tom mjestu otkako je farmer prvi put identificirao dijamante na zemlji.

Polje od 37 hektara na kojem posjetitelji mogu tražiti blago je erodirana površina vulkanskog kratera, prema parku. Osim dijamanata, tu se pojavljuju i drugi dragocjeni dragulji poput ametista i granita kao rezultat jedinstvene geologije nalazišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:11