POGLEDAJTE SNIMKU

Djevojčici (11) pukla zaštita na panoramskom kotaču. Visila je 20 sekundi, više nije izdržala...

Do ovog je incidenta došlo kada je sigurnosni zasun stolca koji je djevojčica dijelila s drugom djevojčicom naglo puknuo

Horor u Manausu

 Twitter Screenshot/

U brazilskom gradiću Rio Preto de Eva dogodio se užas u zabavnom parku u kojem su se okupile mnoge obitelji s djecom. Jedna je djevojčica (11) ostala visjeti na panoramskom kotaču koji se kretao nakon što se sigurnosna ograda na njemu slomila. Čuli su se krici užasa, prenosi BNN.

Do ovog je šokantnog incidenta došlo kada je sigurnosni zasun stolca koji je djevojčica dijelila s drugom djevojčicom (13) naglo puknuo. Starija djevojčica se nije uspjela zadržati, pala je i zadobila ozljede zdjelice. Trenutno čeka medicinsku pomoć u bolnici u Manausu. Mlađa djevojčica je u djeliću sekunde iskočila iz vožnje. Zadobila je, srećom, samo lakše ozljede te je u međuvremenu otpuštena iz bolnice.

Zabavni park, koji je tek nedavno otvoren i bio prepun posjetitelja, sada stoji prazan i jezivo tih. Nakon incidenta je zatvoren, a kada se vijest o nesreći proširila, došlo je do velike zabrinutosti i postavljanja brojnih pitanja o sigurnosnim mjerama u zabavnim parkovima te odgovornosti upravitelja takvih parkova.

Ovakve nesreće naglašavaju hitnu potrebu za strožim propisima, redovitim održavanjem i rigoroznim inspekcijama. Upravitelji takvih parkova moraju preuzeti odgovornost za osiguravanje sigurnosti svojih posjetitelja, dajući tome prioritet. To uključuje i temeljitu obuku osoblja za postupanje u hitnim slučajevima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:49