SUDE JOJ ZA UBOJSTVO

DJEVOJKA IZ PAKLA POČINILA NEZAPAMĆEN ZLOČIN Imala je 17 godina kad je dečka SMS-ovima otjerala u smrt: 'Učini to! Roditelji će te preboljeti...'

 FACEBOOK

Michelle Carter, 20-godišnjakinji iz američke savezne države Massachusetts, nedavno je počelo suđenje za ubojstvo iz nehaja. Žrtva joj je bio godinu dana stariji Conrad Ray, s kojim je optužena bila u ljubavnoj vezi.

Tužiteljstvo tvrdi kako je bešćutna Michelle poticala dečka na samoubojstvo, što je nesretni tinejdžer na kraju i napravio u srpnju 2014.

FACEBOOK
Conrad Ray

Ray je patio od depresije, a Carter ga je u SMS-ovima ohrabrivala da okonča život.

Na sudu su pročitali sablazne poruke koje je optužena tjednima slala bivšem dečku.

- Moraš to učiniti, Conrade. Spreman si. Samo trebaš upaliti motor i uskoro ćeš biti slobodan i sretan u raju. Napokon ćeš se riješiti boli. Normalno je da se sada bojiš, ipak se spremaš umrijeti, ali dosta je odgađanja. Samo napravi taj prvi korak, možeš ti to. Tvoji roditelji će razumijeti, preboljet će te - pisala mu je Michelle. U jednom trenutku Ray se očito predomišljao, a kad je izišao iz automobila, djevojka mu je poslala SMS jeziva sadržaja: 'Vrati se u je..ni auto'. Conrad ju je poslušao i već nekoliko minuta poslije bio je mrtav - ugušio se ugljičnim monoksidom iz auspuha.

Carter je poslije njegove smrti osnovala humanitarni fond i skupljala novac za mlade koji pate od psihičkih poremećaja. Optužena je čak slala SMS-ove pokojnikovoj majci Lynn.

- Conradov duh i dalje živi. Zbilja sam ga voljela. Znam da sam mlada, ali htjela sam provesti ostatak života s njim - pisala je Michelle.

Njezin odvjetnički tim pokušao se pozvati na slobodu govora kako bi je oslobodio optužbi, ali sudac je odbacio njihov zahtjev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:27