PUKLA LJUBAV

Do jučer ga je gledao kao boga, a danas Tucker Carlson ismijava Putina: ‘To je jedna od najglupljih stvari koje sam čuo!‘

Razgovarajući s voditeljem Lexom Fridmanom u podcastu objavljenom u utorak, Carlson je raspravljao o svom kontroverznom intervjuu s Putinom objavljenom ranije ovog mjeseca.

Carlson i Putin za vrijeme kontroverznog intervjua

 Jlppa/Bestimage/Profimedia/Jlppa/bestimage/profimedia

Tucker Carlson ismijao je opravdanje ruskog predsjednika Vladimira Putina za invaziju na Ukrajinu, tvrdeći da je ‘denacifikacija‘ zemlje jedna od najglupljih stvari koje je ikada čuo, piše Newsweek.

Razgovarajući s voditeljem Lexom Fridmanom u podcastu objavljenom u utorak, Carlson je raspravljao o svom kontroverznom intervjuu s Putinom objavljenom ranije ovog mjeseca.

Bivša zvijezda Fox Newsa suočila se s hrpom negativnih reakcija zbog sastanka s čelnikom Kremlja, što je bio prvi put da je Putin pristao sjesti za intervju sa zapadnim medijima od početka rata u Ukrajini.

Intervju Putina i Carlsona dotaknuo se dugog popisa tema, od dugotrajne lekcije iz ruske povijesti do Putinovih razmišljanja o sljedećim predsjedničkim izborima u SAD-u.

Carlson je također opisao svoj prvi dojam o Putinu kao nekome tko je ‘djelovao nervozno‘, rekavši Fridmanu da je ruski predsjednik ‘ušao [u intervju] kao previše pripremljen student‘.

Fridman je posebno pitao Carlsona za mišljenje o Putinovoj opravdanosti nastavka rata u Ukrajini, kojim se dijelom želi postići ‘denacifikacija‘ zemlje. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski koji je Židov, opetovano je odbacio tvrdnje Kremlja da je kijevska vlada otvoreno ‘pronacistička‘.

- Mislim da je to jedna od najglupljih stvari koje sam ikada čuo, rekao je Carlson Fridmanu. - Nisam razumio što to znači.

- Mrzim cijeli taj razgovor jer nije stvaran, nastavio je.

- To je samo ad hominem napad. To je način povezivanja nekoga sa zlim režimom koji više ne postoji.

Nacizam, prema rječniku Merriam-Webster, opisuje skup doktrina pokreta nacističke stranke koju je vodio Adolf Hitler u Njemačkoj. Prema Carlsonu, nacizam više ne postoji jer je neodvojiv od njemačke nacije.

- Jako sam antinacist", rekao je Fridmanu. Samo kažem da u 2024. ne postoji nacistički pokret. To je način da se ljudi nazivaju zlima.

Newsweek se obratio tiskovnom uredu Kremlja putem e-pošte za komentar.

Putin se također požalio na razgovor s Carlsonom, rekavši ruskom novinaru Pavelu Aleksandroviču Zarubinu da se pripremio da se bivši televizijski voditelj ponaša agresivno i postavlja takozvana oštra pitanja.

Ruski čelnik također je eksplicitno ismijavao Carlsona tijekom intervjua, šaleći se činjenicom da su njegovi pokušaji da dobije posao u CIA-i više puta bili neuspješni.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov prethodno je rekao novinarima da je Putin dao intervju Carlsonu jer ima stav koji se razlikuje od ostalih zapadnih medija, zaključio je Newsweek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:15