OBAVJEŠTAJNO-SIGURNOSNA AGENCIJA

DODIK I ČOVIĆ NAPALI OBAVJEŠTAJNU AGENCIJU BIH 'Nezakonito prisluškuju i prate hrvatske i srpske političare, to je neprijateljska organizacija!'

Milorad Dodik
 Tom Dubravec / Hanza Media

MOSTAR - Predsjednici HDZ-a BiH i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Dragan Čović i Milorad Dodik optužili su u srijedu vodstvo Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) da nezakonito priskuškuje i prati hrvatske i srpske dužnosnike, a uz to je Dodik agenciju nazvao "neprijateljskom".

"Ne može agencija (OSA) imati paralelni sustav i raditi kako radi. Ne može agencija eliminirati ulogu glavnog inspektora unutar te agencije, zatim pratiti hrvatskog člana Predsjedništva (Dragan Čović) po nalogu pojedinca i jedne stranke", rekao je Čović na konferenciji za novinare u Mostaru nakon susreta izaslanstava HDZ-a BiH i SNSD-a.

Nije objasnio zbog čega ga je OSA navodno pratila.

Čović je rekao kako se institucije u BiH koriste kao dio parasustava, pojašnjavajući i odnose unutar OSA-e kojoj je na čelu Osman Mehmedagić Osmica, ratni tjelohranitelj pokojnog bošnjačkog predsjednika Alije Izetbegovića. Mediji iz BiH tvrde kako je Osmica doslovno stalno u kontaktu s Bakirom Izetbegovićem, sadašnjim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH i čelnikom SDA.

Dodik je optužio OSA-u za priskuškivanje čak i državnog vrha Srbije. “To je za nas neprijateljska organizacija koja sve svoje kapacitete usmjerava da razvali institucije RS-a, nego i Srbije. Mi sumnjamo u dobre namjere i zakonito djelovanje te organizacije", istaknuo je Dodik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:16