SVE JE SNIMLJENO

Dodik iz automobila pokazao srednji prst novinarima u Sarajevu: ‘Svaki dan lažu o meni!‘

Dodik u zgradi Tužiteljstva BiH u Sarajevu daje izjavu o predmetu kupovine vile na Dedinju u Beogradu

Milorad Dodik pokazuje srednji prst novinarima

 Screenshot BNTV

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je prilikom današnjeg dolaska pred Tužiteljstvo BiH u Sarajevu kroz prozor službenog automobila pokazao srednji prst prisutnim novinarskim ekipama, javlja Klix.ba.

Dodik danas u zgradi Tužiteljstva BiH u Sarajevu daje izjavu o predmetu kupovine vile na Dedinju u Beogradu.

Ranije je izjavio da se ovaj predmet pokreće "iz političkih razloga" kako bi se "skrenula pažnja sa događanja u FBiH gdje nisu uspjeli dogovoriti izmjene Izbornog zakona".

Nakon što je dao izjavu u Tužiteljstvu, Dodik je na konferenciji za novinare komentirao svoj potez. Rekao je da je to uradio jer je prepoznao ekipu BN televizije.

- Godinama neki iz medija vode hajku na mene i moju porodicu. Svaki dan iznose laži o meni. Ako takvi očekuju da im aplaudiram, žao mi je, ali neću. Kao javna osoba imam obavezu da trpim kritike, ali ne da trpim laži. Moja reakcija je posljedica ljudi koje sam tamo prepoznao koji godinama šire laži o meni. Kad sam prepoznao novinare i kamere BN televizije to sam uradio - rekao je Dodik, a javlja Klix.ba.

Iz Tužiteljstva BiH su ranije za N1 rekli da je predmet “Pavlović banka” u fazi otvorene istrage.

- Istraga u predmetu je naređena u veljači 2016. godine. U tijeku istrage zatražena je, između ostaloga, i međunarodna pravna pomoć od Tužiteljstva za organizirani kriminal Republike Srbije. Tužiteljstvo BiH još uvijek nije dobilo dokaze od Tužiteljstva za organizirani kriminal Republike Srbije, a isti su u fazi prikupljanja. Tužiteljska odluka u predmetu će biti donesena kada budu ispunjeni svi potrebni uvjeti - naveli su.

Vlasnik Pavlović banke, Slobodan Pavlović, poginuo je u prometnoj nesreći u Sjedinjenim Američkim Državama 17. prosinca prošle godine, navodi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 07:52