ZABAVA U ANKARI

Dodik na Erdoganovom razularenom tulumu harmonikašima gurao novčanice od 100 eura u instrumente

Predsjedavatelj Predsjedništva BiH opustio se nakon svečane večere koju je u njegovu čast priredila Turska
Milorad Dodik u Ankari
 SNSD/Twitter

Predsjedavajući predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik boravi u službenom posjetu Turskoj gdje ga je dočekao turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan.

Čini se kako se bivši premijer i predsjednik Republike Srpske tamo dobro zabavlja. Nakon protokolarnih aktivnosti i niza sastanaka upriličena je svečana večera na kojoj je svirala živa glazba, između ostalog i harmonikaši.

image
Milorad Dodik u Ankari
SNSD/Twitter

Kako su objavili na službenom Twitteru njegove stranke, Dodik se opustio do te mjere da je "častio" glazbenike. Odnosno, kako je vidljivo na fotografijama koje su objavili, sprski član BiH predsjedništva mahao je novčanicama od po 100 eura te ih gurao u harmonike.

image
Milorad Dodik u Ankari
SNSD/Twitter

Nakon što je Dodik počastio glazbenike, isto je učinio i Erdogan, navode iz SNSD-a, no te fotografije nisu objavili.

Turski predsjednik ponudio je u utorak u Ankari članovima Predsjedništva BiH pomoć svoje zemlje u suočavanju s pandemijom ali i u izvedbi infrastrukturnih projekata, te naznačio kako je zainteresiran da u svoju viziju odnosa prema zapadnom Balkanu jače uključi i Rusiju.

Erdogan je bio domaćin trojici članova Predsjedništva BiH koji su u glavni grad Turske doputovali odvojeno, no na konferenciji za novinstvo nakon službenih razgovora četvorice dužnosnika nisu se čule preprike koje su već postale uobičajene u ovakvim situacijama, a predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik uz to je napadno hvalio šefa turske države na što su Šefik Džaferović i Željko Komšić samo klimali glavama, izvijestila je Hina.

Erdogan je kao prvu i najznačajniju odluku objavio kako će njegova zemlja donirati cjepivo protiv koronavirusa BiH u kojoj procjepljivanje praktično još nije ni počelo.

"Od početka pandemije bili smo uz BiH i s tom potporom ćemo nastaviti i dostaviti joj 30 tisuća doza cjepiva", kazao je Erdogan ne precizirajući o kojem se cjepivu točno radi.

Istaknuo je uz to kako Turska pridaje veliki značaj miru i stabilnosti BiH te stoga pokušava narodima u BiH pomoći koliko god može. Kazao je kako to uključuje i jačanje trgovinske i gospodarske suradnje s ciljem dosezanja godišnje robne razmjene od milijardu dolara.

Potvrdio je kako Turska ostaje sudionikom ranije predloženog projekta gradnje autoceste koja bi povezala Beograd i Sarajevo i to kroz dva kraka.

Dodao je kako uz to inzistira na jačanju regionalne suradnji te je najavio kako će uskoro uslijediti poticaj za oživljavanje dvaju oblika trilateralne suradnje Turske, BiH i Hrvatske odnosno Srbije. Dodik se Erdoganu napadno zahvaljivao nazivajući ga "velikim predsjednikom i liderom" koji, po njegovu sudu, gradi odnose tolerancije i razumijevanja. Pri tom je Erdoganu poželio "da još dugo vodi Tursku" dodajući kako je to najbolji način da ta zemlja bude stabilna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:39