NOVI DETALJI

Dok je sijao smrt po Cetinju ubojica je čak tri puta telefonirao: Drugi poziv ostaje potpuni misterij...

Borilović je nakon ubojstva Nataše Martinović i njenih sinova obavio dva telefonska razgovora, dok je treći poziv uputio na samrti

Obitelj ubijena u pokolju i ubojica Vuk Borilović

 Savo Prelevic/Afp

Vuk Borilović je tijekom svog krvavog pohoda u Cetinju čak tri puta telefonirao, a neke razgovore obavio je i čak nakon što je teško ranjen, izvijestila je crnogorska Uprava policije u opširnom priopćenju u kojem je rekonstruirala kretanje i ponašanje pomahnitalog masovnog ubojice.

Nakon što je zvjerski ubio Natašu Martinović i njena dva sina, nazvao je njenog supruga Miloša hladnokrvno mu poručivši da je ubio i svoju i njegovu obitelj. Međutim, druga dva poziva i dalje su nerazjašnjena.

‘Na osnovi do sada sprovedenih izviđajnih radnji proizilazi da je oko 15.30 sati V.B. (34) obavio telefonski razgovor s drugom osobom, čiji identitet za sada, iz razloga zaštite oštećenih i svjedoka, nećemo objaviti, a u kojem je, između ostalog, priopćio da je u svojoj kući lišio života obitelj koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloljetne djece", navodi se u priopćenju UP.

image
Savo Prelevic/Afp
image
Savo Prelevic/Afp

Prema neslužbenim informacijama koje su procurile u medije, vrijeme i opis ovog poziva poklapa se s pozivom koji je ubojica uputio Milošu Martinoviću, ali rečenica koju je izgovorio i dalje navlači veo misterije oko čitavog slučaja.

Naime, Borilović, do tog trenutka nije ni bio u kontaktu ni s jednim od članova svoje obitelji, ni bliže ni dalje, a od svih žrtava u rodbinskim vezama je bio samo sa stricom Goranom Đurišićem kojeg je hladnokrvno likvidirao.

U medijima je obznanjeno i da je jedan od tri poziva bio upućen poznaniku kojem je rekao da je teško ranjen i da najvjerojatnije neće preživjeti.

Drugi poziv

Naime, kako je policija prenijela, prilikom razmjene vatre s ubojicom na kojeg je ispaljeno 20 metaka, jedan službenik policije ranjen je u predjelu glave.

"Do sada provedene mjere i radnje ukazuju da je jedan od metaka koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V.B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmjenične upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika i V.B., shodno njihovim izjavama i izvještajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od strane V.B.", stoji u priopćenju koje je stiglo i na redakciju "Blica".

image
Savo Prelevic/Afp
image
Savo Prelevic/Afp

Upravo se u istom dokumentu dalje navodi da je ubojica tada uputio pomenuti poziv poznaniku čiji identitet nije otkriven i priopćio mu da "neće preživjeti".

"Ovo potvrđuje i izjava svjedoka koji je telefonom razgovarao s V.B. oko 15.50 sati, odnosno dvadesetak minuta poslije telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V.B. Po izjavi svjedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15.50 sati, V.B. je izjavio da je lišio života veći broj osoba i da je teško ranjen i da misli da neće preživjeti", potvrđuje se u policijskom priopćenju.

Crnogorska Uprava policije izvijestila je da je Vuk Borilović obavio još jedan telefonski poziv dok je sijao smrt po Cetinju, odnosno navodno prije nego što je pozvao Miloša Martinovića, ne navodeći točno vrijeme.

Međutim, taj treći poziv je i dalje potpuni misterij budući da iz policije nisu naveli ni njegov sadržaj, kao i kome je on bio upućen. Nadležni, navodno, iz sigurnosnih razloga ne žele objaviti s kim je Borilović razgovarao tijekom svog krvavog pohoda.

"Ovom razgovoru (s Milošem Martinovićem) je prethodio još jedan razgovor o čijem sadržaju i identitetu osoba se za sada, iz istih sigurnosnih razloga nećemo izjašnjavati ali koji potvrđuju prethodne navode, stoji u pomenutom priopćenju.

Dakle, može se zaključiti da je Vuk Borilović nakon ubojstva Nataše Martinović i njenih sinova obavio dva telefonska razgovora, dok je treći poziv uputio teško ranjen na samrti.

image
Savo Prelevic/Afp

Bez ranijih konflikata

"U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima osoba iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u njegovom ponašanju, ali ne i na potencijalno izvršenje ovakvog zločina, te je tim povodom bio zakazan specijalistički pregled V.B.

Naglašavamo i da ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano, da su postojali raniji konflikti, niti bilo kakav prethodni napad u posljednjem periodu od strane V.B. na obitelj podstanara. U istom smislu, ne treba dovoditi u uzročno-posljedičnu vezu izvršenje ovog teškog zločina s bilo kakvim protupravnim ponašanjima iz prethodnog perioda", navodi policija uz apel na solidarnost i odgovorno izvještavanje o masovnom zločinu kakav Crna Gora ne pamti.

"Vrlo je važno, posebno u kontekstu brojnih neodgovornih komentara, objava, priopćenja i ponašanja da se spriječe bilo kakvi povodi za dalje konflikte između obitelji, a pogotovo u okviru negativnih običaja koji trebaju biti iskorijenjeni na području Crne Gore", navodi se u policijskom apelu.

image
Savo Prelevic/Afp

Podsjetimo, Vuk Borilović ubio je 10 sugrađana u petak, a ranio njih šest prije nego što je i sam ubijen. Tijekom krvave drame iz lovačke puške nasumično je pucao u podstanare, susjede, zatim ekipu Hitne medicinske pomoći i pripadnike policije koji su došli na mjesto pucnjave, ali i prolaznike.

I dalje se čeka nalaz obdukcije koji će pokazati tko je točno zadao smrtonosni metak Vuku Boriloviću. Prema za sada nepotvrđenim informacijama, njega je usmrtio sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović nakon što ga je policija prethodno ranila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2022 11:45