PALO JOŠ JEDNO MJESTO?

Dok Putin slavi, pobunjeni Rusi ne staju: Pojavila se nova slika koja će razbjesniti ruskog vladara!

Ruske proukrajinske skupine tvrde da su zauzele još jedno selo u regiji Belgorod

Pripadnici Sibirskog bataljuna jučer su objavile da su podignule svoju zastavu u Gorkovskom

 Social Media/Willwest News/Profimedia/Social Media/willwest News/profimedia

Ruski borci koji bore za Ukrajinu zauzele drugo selo u dva dana, izvijestili su pripadnici tih snaga. Prokijevska formacija Sibirski bataljun tvrdi da su podignuli svoju zastavu u selu Kozinka u regiji Belgorod, zajedno s drugom pobunjeničkom vojnom formacijom Ruskim dragovoljačkim korpusom (RDK).

Ove su snage na Telegramu objavile fotografije na kojoj drže svoje zastave. "Zastave Sibirskog bataljuna i RDK u selu Kozinka u Ruskoj Federaciji", navedeno je uz objavu fotografije.

Ova objava dolazi nakon što su dvije odvojene skupine jučer objavile da su podignule svoju zastavu u Gorkovskom, 40-ak kilometara istočno, prenosi The Telegraph.

Ove su formacije dio koalicije dragovoljačkih snaga koje su sudjelovale u prekograničnim napadima na rusko tlo i borbama s ruskim snagama iz istočne Ukrajine tijekom prošlog tjedna na rusko tlo u regijama Belgorod i Kursk.

Treća od tih skupina je Legija Sloboda Rusiji, koja je također sudjelovala u napadima na ruske regije.

Pripadnici ove tri skupine za sebe kažu da su Rusi koji se bore protiv Vladimira Putina i njegove politike i vladavine te kremaljskih političkih elita.

Ruski anti-kremaljski dragovoljci koji se bore za Ukrajinu u četvrtak su po drugi puta u tri dana napali ruski teritorij uz granicu s Ukrajinom.

Prvi napad dogodio se u utorak, kada su pripadnici triju skupina upale u regije Belgorod i Kursk. Prije drugog napada pozvali su lokalno stanovništvo na evakuaciju, najavivši da spremaju napad na vojne ciljeve.

Slične napade ruske proukrajinske oružane skupine izvodile su i prošle godine, a neki su procijenili da je prvi ovogodišnji napad prošlog utorka bio otvorena politička poruka.

Zamjenik zapovjednika Legije Sloboda Rusiji, Maksimilian Andronikov, objavio je video snimku na društvenim mrežama rekavši da je upad tempiran uoči predsjedničkih izbora koji bi trebali Putinu osigurati peti mandat. "Mi smo Rusi kao i vi", poručio je Andronikov u svom obraćanju. "Imamo pravo izraziti svoju volju", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 15:37