HOROR U AUSTRALIJI

Dok se brčkala u plićaku, na djevojčicu s leđa skočio dingo i ugrizao ju: ‘Gušio ju je pod vodom nekoliko sekundi‘

Bolničari su djevojčicu zbrinuli na licu mjesta prije nego što je prevezena u bolnicu

Dingo (ilustracija)

 Michael Nolan/Robertharding Via Afp

Maloljetnica je prebačena u bolnicu nakon što ju je napao dingo na australskom otoku K‘gari-Fraser.

Djevojčicu (6) je dingo pokušao zgrabiti i držao pod vodom nekoliko sekundi dok je plivala, rekli su spasioci, piše BBC.

U pomoć su odmah priskočili članovi obitelji koji su bili u blizini, ali je curica ipak zadobila ugrize po glavi i prstima.

Bolničari su djevojčicu zbrinuli na licu mjesta prije nego što je prevezena u bolnicu. Njezino zdravstveno stanje je stabilno.

Služba za parkove i divlje životinje australske države Queensland priopćila je kako se vjeruje da je djevojčica plivala u plitkoj laguni kada joj je dingo prišao s leđa i zgrabio ju za glavu.

Rendžeri istražuju incident, navodi služba u priopćenju. Otok K‘gari-Fraser je popularno turističko odredište s popisa svjetske baštine, a na njemu živi 200 dinga, odnosno divljih vrsta pasa. Na snazi su stroga pravila protiv njihova hranjenja, a kazne za prekršitelje su visoke.

Sličan incident se dogodio prošle godine na istom otoku kada je petogodišnji dječak helikopterom prebačen u bolnicu s ugrizima na glavi, ruci i stražnjici nakon napada dinga.

Smrtonosni napad dinga dogodio se u blizini kampa na otoku 2001. godine, kada je ubijen dječak (9).

Poznat je slučaj nestanka dvomjesečne Azarije Chamberlain, koji je i ekraniziran na velikom platnu.

Azaria je nestala 1980. iz kampa nedaleko od čuvenog kamenog monolita Ulurua, a njezina majka tada je pokušala upozoriti da je dingo opasna životinja i kako je upravo divlji pas odnio njezino dijete.

Tijekom prvog suđenja 1982. Lindy Chamberlain-Creighton proglašena je krivom za ubojstvo kćeri i osuđena na doživotni zatvor, dok je njezin tadašnji suprug proglašen krivim za sudioništvo.

No prije 11 godina australski sud donio je konačnu odluku u slučaju nestanka Azarije Chamberlain - da je dingo doista odnio njezinu tek osam tjedana staru djevojčicu. čije tijelo nikada nije pronađeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:56