NAJTRAŽENIJI BJEGUNAC

Dok su hapsili Karadžića 2008., Ratko Mladić skrivao se u neboderu u Novom Beogradu

 CROPIX

WASHINGTON - Najtraženiji ratni zločinac, srpski general Ratko Mladić, koji je već 15 godina u bijegu, sada se najvjerojatnije krije u socrealističkim neboderima Novog Beograda uz pomoć nekolicine najvjernijih pristaša, piše The New York Times.

Američki časopis također piše da je jedan istražitelj pratio Mladića koji se tijekom 2008. godine krio u jednome stanu u Novom Beogradu.

Srbijanski ministar Rasim Ljajić odbio je komentirati navode New York Timesa, no za Blic je izjavio kako vlada Srbije danas zna puno više o kretanju Ratka Mladića nego do prije nekoliko mjeseci kada su znali gdje se kretao do kraja 2005. i kada mu se izgubio trag.

Neimenovani istražitelj tvrdi da je Mladić bio vrlo discipliniran.

- Nije izlazio iz stana, a u stan su mu slali hranu i potrepštine. Živio je u neboderu sa 40 stanova u Novom Beogradu, gdje 70.000 ljudi čuvaju samo 54 policajca. Nije čak niti u park odlazio. Kao da je bio u kućnom pritvoru – ispričao je istražitelj.

Pozivajući se na izjave istražitelja i nekih bivših Mladićevih suradnika, NY Times navodi kako je sazrelo vrijeme za uhićenje Mladića.

Mladića se tereti za pokolj 8000 bošnjačkih muškaraca i mladića u Srebrenici 1995 te trogodišnju opsadu Sarajeva tijekom koje je ubijeno 10.000 ljudi, među kojima 3500 djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:36