DRAMA ZBOG CIJEPLJENJA

Đoković će morati dokazati izuzeće od cijepljenja australskom premijeru ili ga šalju kući

Direktor Teniskog saveza Australije Craig Tiley kazao je da je proces dobivanja medicinskog izuzeća odrađen u dvije faze

Novak Đoković

 Oscar Gonzalez/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Australski premijer Scott Morrison izjavio je u srijedu da će prvi tenisač svijeta Novak Đoković morati dokazati da je liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa koje je dobio autentično ili će ga prvim avionom poslati kući.

"Čekamo njegovu prezentaciju i dokaze koje je pružio. Ako nema dovoljno dokaza prema njemu ćemo se odnositi kao prema bilo kome drugome, odnosno prvim avionom bit će poslan kući. Neće biti nikakvih posebnih pravila za Đokovića", kazao je premijer Scott Morrison. On je to izjavio nakon što se je sastao s predstavnicima australskih država s kojima je raspravljao o rekordnim brojevima zaraženih covidom-19.

Prije toga Teniski savez Australije i vlada države Victorije objavili su da Đoković nije imao nikakav poseban tretman da bi dobio liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa, koje je obavezno sa sve koji će nastupiti na Australian Openu. Dužnosnici su rekli da je Đoković bio jedan od rijetkih, od njih 26, koji su zatražili izuzeće i dobili ga.

Direktor Teniskog saveza Australije Craig Tiley kazao je da je proces dobivanja medicinskog izuzeća odrađen u dvije faze i da su ga proveli nezavisni eksperti, te da su svi zahtjevi za izuzeće morali ispuniti uvjete koja je postavila Australska savjetodavna skupina za imunizaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 09:35