UŽAS U AMERICI

DOKTOR MONSTRUM OPTUŽEN ZA NEMAR U ČAK 250 OPERACIJA 'Konačno su ga zaustavili!'

Jednoj umirovljenici je dvaput izveo fantomsku operaciju koljena, a druga pacijentica je nakon iste umrla za manje od 24 sata

Ortoped-kirurg optužen za lažiranje operacija u ponedjeljak je predao svoju liječničku licencu i priznao krivicu u nekim slučajevima za koje je optužen.

Dr. Spyros Panos, iz Poughkeepsieja u državi New York, optužen je za prijevaru i nemar u najmanje 250 slučajeva u razdoblju između 2007. i 2011. godine.

Na odluku o oduzimanju dozvole, Panos je priznao nebrigu, netočno vođenje povijesti bolesti i izdavanje nezakonitih računa pacijentima.

Panos je dobio otkaz 2011. i nalazi se pod kriminalnom istragom njujorškog tužiteljstva, iako još nije optužen za kriminalnu radnju.

Njegove navodne žrtve zahvalne su što je ostao bez posla.

- Drago mi je da ga je netko konačno zaustavio - rekla je Debra Cole, umirovljenica kojoj je Panos izveo dvije lažne operacije koljena zbog kojih godinama živi uz nepotrebnu bol.

Debra Nenni McNamee, čija je majka Constance Nenni umrla za manje od 24 sata nakon fantomske operacije koljena koju je izveo Panos, rekla je kako se nada da će oduzimanje dozvole stvoriti domino efekt.

- Sad će i drugo medicinsko osoblje i ustanove koje su Panosu omogućile zlodjela odgovarati za šutnju - kazala je.

McNamee kaže da je oduzimanje dozvole Panosu početak, ali da to nije dovoljno.

- On se svako jutro budi i troši novac zarađen ilegalnim putem dok se njegove žrtve svako jutro bude u bolovima, ili u slučaju moje majke, sve što imamo su uspomene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:38