PRVA VELIKA ISPOVIJEST

DOKTOR SMRT 'Nisam ubio Michaela, bio mi je kao brat. Sam si je dao smrtonosnu dozu lijeka'

Moja obitelj ste sad Paris, Prince, Blanket i ti, Conrad, rekao mi je Michael. Bio je to jedan od najsretnijih dana u mom životu. Michael je bio izrazito usamljen čovjek i proveli smo noći u razgovorima, pričao mi je o tome koliko je tužan i tjeskoban. Napokon je pronašao nekoga kome je mogao vjerovati. Bili smo obitelj i voljeli se kao braća”, izjavio je doktor Conrad Murray, liječnik osuđen za ubojstvo iz nehaja pop-legende Michaela Jacksona u ekskluzivnom intrevjuu britanskom listu Mail on Sunday.

Zauvijek povezani

U prvom intervjuu za medije od pjevačeve smrti Murray je otvorio dušu i opisao kako je izgledao njegov odnos s Jacksonom.

“Moje i tvoje ime ostat će zauvijek povezani”, tvrdi da mu je rekao Jackson dva tjedna prije kobnog dana, a na Murrayevu molbu da to objasni, pjevač je odgovorio: “Recimo da sam vidovit”.

Murray je prije tri tjedna izišao iz zatvora pošto je odslužio polovicu četverogodišnje kazne za smrt zvijezde kojoj je prema presudi dao smrtonsnu dozu propofola koji mu je zaustavio srce 25. lipnja 2009. No, Murray i dalje ističe da nije odgovoran za njegovu smrt i da ga je pokušao zaštititi od pritiska povratničke turneje “This is It”, koja na kraju nikada nije održana.

Imao je svoju zalihu

“Nikome nije vjerovao. Nije puštao ni sobarice u svoju sobu i zato je bila zapuštena i neuredna. Želite li znati koliko smo bili bliski? U tu je sobu puštao samo mene i svoju djecu. Svaku večer sam mu držao penis u rukama dok sam ga priključivao na kateter jer je po noći bio inkontinentan”, kaže Murray.

Prema njegovim riječima, Jackson je sam sebi ubrizgao smrtonosnu količinu koju je nazivao “mlijekom” i navodno je imao vlastitu zalihu. Murray tvrdi da nije znao da Jackson koristi propofol za nesanicu kad je 2006. počeo raditi za njega. Tri godine poslije stigao je u L.A. da mu pomogne da se pripremi za turneju i tada je od Jacksona doznao da pjevač ima vlastitu zalihu.

“Nikada mu ne bih sam prepisao taj lijek. On mi je rekao da su mu ga dali liječnici u Njemačkoj. Nisam se s tim slagao, no Michaelu se nije moglo reći ne. Uvijek bi se nekako pobrinuo da bude po njegovu. I tako sam mu nabavio novu zalihu i davao mu je tijekom dva i pol mjeseca, pokušavajući pomalo smanjiti dozu. Tri dana prije njegove smrti više mu nisam davao lijek, no on me molio da ne prestanemo. Tvrdio je da ne može spavati i da je to jedini način da ne razmišlja. Bio je u velikoj životnoj krizi i stalno ga je hvatala panika i depresija”, ispričao je Murray.

Ističe da je drugi liječnik Jacksonu dao demerol i kako vjeruje da je skidanje s tog lijeka o kojem je bio ovisan izazvalo probleme večer prije nego što je umro.

Pričekao je da odem

“Nije mogao spavati i ja sam mu dao valium i drugi lijek koji su ga trebali uspavati. No, on me svejedno molio me da mu dam propofol. Na kraju sam mu dao blagu dozu i ostao s njim u sobi još pola sata dok nije zaspao. Vjerujem da je ustao nakon što sam otišao, našao vlastitu zalihu i dao si preveliku dozu koja je izazvala srčani zastoj”, izjavio je Murray.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 23:15